Yeşilay, Çetinkaya´nın peşini bırakmıyor   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 02-20-2012 (12:49)   Son Mesaj: 02-20-2012 (12:49)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    02-20-2012

    Yeşilay, Çetinkaya´nın peşini bırakmıyor

    Yeşilay, Çetinkaya´nın peşini bırakmıyor
    Yeşilay, Çetinkaya´nın peşini bırakmıyor

    Valilik “kötü örnek oluyor” diye tabelaları kaldırdı. Çetinkaya mahkemeden “kamuoyunda olumsuz bir izlenim yok” kararı aldırdı, tabelalar yeniden asıldı. Ama Yeşilay yine peşini bırakmadı...

    Yeşilay, Öğrencilere tek tek "Urfi Çetinkaya"yı tanıyor musunuz?" diye soruldu. Cevaplar olumsuz izlenimi ortaya koydu: "Uyuşturucu babası"

    "Matador", "Demirkapı" ve "Son Tango" adlı uyuşturucu operasyonlarıyla adı gündeme gelen Urfi Çetinkaya, Erol Çakır"ın İstanbul Valisi olduğu dönemde, okul yapımı için TEM Şirketler Grubu adına protokol imzaladı. 1993"te intihar eden oğlu Örfi Çetinkaya adına 2"si lise, 6"sı ilköğretim 8 okul ve bir sağlık ocağı yaptırdı. Valilik, Çetinkaya"nın "Matador" operasyonunda yakalanması üzerine, okullardaki "Örfi" ismini kaldırtarak, sadece "Çetinkaya"yı bıraktı.

    Olumsuz izlenim yok

    Ancak Çetinkaya, İstanbul Valiliği"nden okullara eski isminin verilmesini istedi ve İdare Mahkemesi"ne başvurdu. Dilekçede, okul adlarının Çetinkaya"nın okutmayı çok istediği ancak 18 yaşında intihar eden oğluna ait olduğu belirtildi. Mahkeme haklı buldu. Bunun üzerine İstanbul Valiliği, "MEB Açma, Kapama ve Ad Verme" yönetmeliğindeki, "Kamuoyunda olumsuz izlenimler bıraktığı anlaşılan kişilere ait okul, bina ve tesis adları iptal edilebilir" maddesini gerekçe göstererek itiraz etti. Örfi Çetinkaya ile ilgili kamuoyunda olumsuz bir izlenim bulunmadığını belirten mahkeme itirazı reddetti. Kararın ardından, "Örfi" adı yeniden tabelalara yazıldı.

    Bu sefer Yeşilay devreye girdi. Öğrenciler üzerinde bir araştırma yaptırarak mahkemenin "olumsuz izlenim yok" kararını zora sokan bir sonuç elde etti. Yeşilay Cemiyeti 3 bin öğrenci mevcutlu Esenler Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu"nda, Urfi Çetinkaya"yla ilgili öğrencilere anket yaptı. "Urfi Çetinkaya"yı tanıyor musunuz" sorusuna öğrencilerin verdiği cevaplar oldukça çarpıcıydı. Öğrencilerin tamamı Çetinkaya"yı tanıdığını belirtirken "Uyuşturucunun babası" ifadesini kullandı.

    Kötü örnek oluyor

    Yeşilay Cemiyeti Eğitim Sorumlusu Arif Çifçi, öğrenciler ve velilerin okulun tabelasındaki ismin kim olduğunu ve okulun kim tarafnıdan yaptırıldığını bildiğini belirterek, "Herkes bu isimden rahatsız. Değiştirilmesini istiyor. Öğrencilere kim bu Urfi Çetinkaya diye sorduğumda, "Herkes tanıyor. Siz tanımıyor musunuz? Dünyanın en büyük uyuşturucu baronu, uyuşturucunun babası" yanıtlarını verdi" dedi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Muharrem Balcı da eğitim ismiyle alkol, sigara ve uyuşturucunun yan yana anılmasının son derece sakıncalı olduğunu kaydetti. Balcı "Biz öğrencilere alkolün, uyuşturucunun yanlış olduğunu anlatırken öte yandan adam uyuşturucudan kazandığı parayla hayır yaptırıyor. Yani eğitimle uyuşturucu iç içe. Öğrencilere kötü örnek oluyor" dedi.

    İşte o okullar

    Örfi Çetinkaya Anadolu Lisesi - Hadımköy

    Örfi Çetinkaya Teknik ve Endüstri Meslek

    Lisesi-Arnavutköy

    Örfi Çetinkaya İlköğretim okulu - Hadımköy

    Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu - Esenler

    Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu - Çatalca

    Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu - Arnavutköy Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu - Arnavutköy

    Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu -; Arnavutköy




    Yeşilay, Çetinkaya´nın peşini bırakmıyor Yorumları