Rektör Mutlu´ya anne desteği   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 02-19-2012 (14:49)   Son Mesaj: 02-19-2012 (14:49)    Cevap: 0    Gösterim: 411  

    02-19-2012

    Rektör Mutlu´ya anne desteği

    Rektör Mutlu´ya anne desteği
    Rektör Mutlu´ya anne desteği

    Harran Üniversitesi toplantı salonunda üniversitenin 20.yılı etkinlikleri kapsamında konuşan Rektör Prof. Dr. Mutlu Bölgenin Harward'ı olacaklarını ifade etti.

    Toplantıya Harran Üniversitesi Rektörü İ.Halil Mutlu, Üniversite öğretim üyeleri, Bölüm Başkanları, üniversite çalışanları ve Rektör Mutlu"nun annesi katıldı. İkinci kez rektör olarak seçilen oğluna destek amaçlı gelen anne Edibe Mutlu oğlu Halil Mutlu"yu sevindirdi.

    Toplantıda sinevizyon eşliğinde Üniversitenin kuruluş aşaması, gelişim yılları ve bazı çalışmalar gösterildi. Harran Üniversitesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Mutlu, Üniversitenin şehrin yönlendirilmesinde de önemli bir etkiye sahip olduğunun altını çizdi. Mutlu yaptığı açıklamada ""Üniversitenin ayakları üzerinde durması kolay bir şey değil. Bir üniversitenin her ne kadar şehir"de getirisi varsa, bacasız fabrika olarak tabir edilse de şehrin yönlendirilmesinde de bir o kadar etkisi vardır. Harran üniversitesinin de bunların en önemli yerlerinden biri olduğu söylenebilir. Ben burada 20. yıl kutlamalarının yanında hem Urfalı olarak hem dört yıl bu yılda beşinci yılımı doldurmaktayım üniversite de neler yaptık neler yapmayı planlıyoruz bunları söylerken yapılmayan şeyleri de ya da eksik kalan şeyleri de neden eksik kaldıklarını ifade etmeye çalışacağım.""dedi.

    HARWARD OLMAYA ADAY BİR HARRAN"IZ

    Üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Mutlu ""Ben günü geldi sekiz saat değil on iki saat hafta sonları hafta içleri üniversiteye katkı sağlayalım diye Harran Üniversitesi tarihteki yerini alsın diye, çünkü 536"lar da eğer burada Cabir Bin Hayyan yetişmişse, Sabit Bin Kurra yetişmişse neden bunlar yetişmesin ve bunları da senatoda söylediğim arkadaşlarıma da söylediğim için gayet rahat söylüyorum. Bir arkadaşım biz doksan iki yılında kurulmuşuz dedi ama ben bu tarihi 536 olarak atıyorum çünkü kuruluşumuz o, hocam burası Harvard değil Oxford değil dedi ama Harvard olmaya aday bir Harran"ız"" ifadelerini kullandı. sanliurfa.com






    Rektör Mutlu´ya anne desteği Yorumları