KBÜ´de raylı sistemler test edilecek   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-17-2012 (15:52)   Son Mesaj: 02-17-2012 (15:52)    Cevap: 0    Gösterim: 557  

    02-17-2012

    KBÜ´de raylı sistemler test edilecek

    KBÜ´de raylı sistemler test edilecek
    KBÜ´de raylı sistemler test edilecek

    Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, ''Üniversitemizde raylı sistemler konusunda bir test merkezi oluşturacağız. TCDD ve KARDEMİR ile birlikte çalışmayı planlıyoruz'' dedi.

    Prof. Dr. Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerindeki Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümünün Türkiye'de başka hiçbir yerde bulunmadığını söyledi.

    Üniversitelerinin bulundukları illerde bir lokomotif görevi üstlendiğini dile getiren Uysal, KBÜ'nün de Karabük'ü, lokomotifi olarak her alanda sürekli iyiye doğru çekeceğini vurguladı.

    Türkiye'de ray üretiminde adından söz ettiren KARDEMİR'in de illerinde olmasından dolayı bu alanda TCDD ile de anlaşarak ortak çalışmalar yapacaklarını ifade eden Uysal, şöyle devam etti:

    ''Üniversitemizde raylı sistemler konusunda bir test merkezi oluşturacağız. TCDD ve KARDEMİR ile birlikte çalışmayı planlıyoruz. Bu planlarımızın içinde raylı taşıma sistemleri kurulacak. Raylı sistemlerde yurt dışında yapılabilen bazı testleri artık üniversitemizde yapacağız. Bu sistem kurulunca sistem üzerinde hem testler yapılacak, hem de öğrencilerimiz uygulamalarını gerçekleştirecek. Yani KARDEMİR ürettiği rayları burada test edebilecek. Bu taşıma sistemi 5 kilometrelik bir alanda yapılacak.''

    TCDD'nin Karabük'te kullanılmayan lokomotiflerinin bulunduğunu, artık nostalji haline gelen bu lokomotifleri kurumun genel müdüründen istediklerini ve olumlu yanıt aldıklarını belirten Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

    ''TCDD'nin ilimizde bulunan bakım servislerinde kullanılmayacak hale gelmiş fakat nostalji havası olan bazı lokomotiflerin varlığını bir yerel gazetenin haberinden öğrendim. Derhal kurumla bağlantıya geçerek bu lokomotifleri üniversitemizde bakımları da yapılarak sergilemeyi düşündüğümüzü söyledim. Kurumun genel müdürü buna sıcak baktı ve talimatlarını verdi. Bu lokomotifler artık üniversitemizde ölümsüzleşecek.''




    KBÜ´de raylı sistemler test edilecek Yorumları