Fatih Projesi´nin uygulandığı okullarda denetim   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 02-17-2012 (13:52)   Son Mesaj: 02-17-2012 (13:52)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    02-17-2012

    Fatih Projesi´nin uygulandığı okullarda denetim

    Fatih Projesi´nin uygulandığı okullarda denetim
    Fatih Projesi´nin uygulandığı okullarda denetim

    Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Fatih Projesi'nin uygulandığı pilot okullarda denetim yaptı.

    Vali Hacimüftüoğlu, Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ile Fatih Projesi kapsamında pilot okul seçilen Rize TOBB Fen Lisesini ziyaret etti. Ders yapılan bir sınıfa giren Hacımüftüoğlu, ''Fatih Projesi'' kapsamında öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayar ve sınıfta kullanılan akıllı tahtalar hakkında bilgi aldı.

    Vali Hacımüftüoğlu, öğrencilere tablet bilgisayarın eksiklikleri olup olmadığı yönünde sorular yöneltti. Bir öğrenci tablet bilgisayar ile akıllı tahtalar arasında bağlantı olmasını isterken, başka bir öğrenci ise bazı yardımcı dersleriyle ilgili tablet bilgisayarlara henüz bilgi yüklemesi yapılmadığını söyledi.

    Pilot uygulama ile eksikliklerin görüldüğünü anlatan Hacımüftüoğlu, ''Fatih Projesi, öğrenci ve öğretmenlerimizin tespit ettiği eksikliklerle gelişecek. Program kendini yenileyerek mükemmele doğru yol alacak. Türkiye'de pilot olarak seçilen 52 okulun 3'ü Rize'de. Öğrenciler bu programa katkı sağlayacak'' dedi.

    Öğrencilerin teklifleri ve öğretmenlerin katkılarının önemli olduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Yazılım çok hızlı kendini yenileyebilen bir sistem. Çok da pahalıya mal olmuyor. Önemli olan öğrencilerin gayreti. Fatih Projesi öğrenci varsa, gayretliyse anlam ifade eder. Bilgisayarı taşımak bir anlam ifade etmez. Önemli olan onun hakkını vermek, kıymetini bilmek. Bunun için öğrencilerimizin gayreti başarıyı artıracaktır'' diye konuştu.

    Hacımüftüoğlu, daha sonra beraberindekilerle Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ederek, matematik dersine katıldı. Matematik Öğretmeni Recep Ali Zenginbal, akıllı tahtada matematik dersi anlattı. Zenginbal, bilgisayarda yeni sayfa açmaya çalışırken zorlanınca öğrenciler kendisine yardım etti.

    Hacımüftüoğlu, burada öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunarak, ''Bu sıralarda oturmak çok pahalı. 75 milyon insan sizin ve ülkenin geleceği için harcama yapıyor. Geri dönüp kimseye sitem etmiyor. Bu imkanları sağlayan büyük millet, oluşturduğu kaynakla 21. yüzyılın acımasız rekabetinde ayakta durmanızı hedefliyor. 21. yüzyılda bütün zorluklara hazır olmalıyız. Fatih Projesi'nin de ana hedefi budur'' dedi.




    Fatih Projesi´nin uygulandığı okullarda denetim Yorumları