Öğretmen atamaları özeli zora soktu   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 02-09-2012 (13:52)   Son Mesaj: 02-09-2012 (13:52)    Cevap: 0    Gösterim: 387  

    02-09-2012

    Öğretmen atamaları özeli zora soktu

    Öğretmen atamaları özeli zora soktu
    Öğretmen atamaları özeli zora soktu

    Yarıyıl tatilinde 15 bin 934 öğretmen ataması, özel okullar ve dershaneleri zor durumda bıraktı.

    Gaziantep Özel Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yaşar Narı, Milli Eğitim Bakanlığı"nın okulların yarıyıl tatilinde 15 bin 934 öğretmen atamasının, özel okullar ve dershaneleri zor durumda bıraktığını söyledi.

    Narı, "Ataması yapılan 15 bin 934 öğretmenin büyük bölümü özel okul ve dershanelerde çalışıyordu. Bu öğretmenlerin 3 gün içinde işlemlerini tamamlaması ve atandığı illerde 6 Şubat"tan itibaren göreve başlama zorunluluğu getirilmesi nedeniyle özel okullar ve dershaneler çok zor durumda kaldı. Unutulmamalı ki özel öğretim kurumları da eğitim-öğretim çatısının bir unsurudur. Sözleşmesi devam eden bir öğretmenin devlete geçmesi kurumları çok ciddi mağdur etti. Devletimiz özel öğretim kurumlarına üvey evlat uygulaması yapmayı bırakmalı." dedi.

    Öğretmenlerin görev yaptıkları okul ve dershanelerden ayrılması nedeniyle SBS ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin olumsuz etkileneceğini kaydeden Narı, "Dönem ortasında özel okul ve dershanedeki öğretmenlerin atama yerlerine gitmesi, eğitim ve öğretimi ciddi anlamda aksatacaktır." diye konuştu.




    Öğretmen atamaları özeli zora soktu Yorumları