Birçok ilde eğitime ara verildi   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-09-2012 (12:51)   Son Mesaj: 02-09-2012 (12:51)    Cevap: 0    Gösterim: 365  

    02-09-2012

    Birçok ilde eğitime ara verildi

    Birçok ilde eğitime ara verildi
    Birçok ilde eğitime ara verildi

    Yoğun kar yağışı yurtta etkili olmaya devam ediyor. Bazı illerde okullarda okuular tatil edilirken bazılarında da tatil uzatıldı.

    KONYA

    Konya ve ilçelerinde ara ara etkili olan kar yağışı dolayısıyla 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildi.

    Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Akören, Hadim, Bozkır, Hüyük ve Taşkent ilçelerindeki ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi.

    HAKKARİ - ŞEMDİNLİ

    Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilen Şemdinli ilçesinde kar tatili yarın da devam edecek.

    İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, tatil kararının şimdilik sadece köy okulları ve taşımalı sistemle eğitim verilen okullar için geçerli olduğunu, merkezde bulunan okulların eğitime devam edeceğini belirtti.

    GİRESUN"DA EĞİTİME KAR ENGELİ

    Giresun"da etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.

    Giresun Valiliği"nden yapılan açıklamada, Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinde dün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ilköğretim ile lise ve dengi okullarda 2 gün ara verildiği belirtildi. Kar kalınlığının Şebinkarahisar ve Çamoluk merkezde yaklaşık 20 cm, Alucra merkezde ise 60 cm"ye kadar ulaştığı ilçelerde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

    Yoğun kar yağışı nedeniyle bu sabah itibariyle Alucra"da 15, Çamoluk"ta 9, Şebinkarahisar"da 42 köy yolu olmak üzere toplam 66 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarını açmak için Giresun İl Özel İdaresi ekiplerinin kar mücadelesi sürüyor.

    ÇANAKKALE'DE KAR VE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR


    Kar ve fırtına Çanakkale'yi deyim yerinde ise esir aldı.

    Gökçeada ve Bozcaada Vapur seferleri ile uçak seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

    Yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan çok sayıda araç yollarda kaldı.

    Kar yağışı nedeniyle Çanakkale Merkeze yaklaşık 3 saat elektrik verilemedi.

    Kentte okullar bir gün tatil edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamilelere bugün idari izinli sayılacak.

    TOKAT

    Olumsuz hava şartları nedeniyle Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi.

    Şehirde önceki gün etkili olan kar yağışının ardından Meteorolojinin uyarısı üzerine kent merkezi ile Artova, Yeşilyurt ve Sulusaray ilçelerinde ilköğretim ve ortaöretim okullarında eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

    KARAMAN

    Kar yağışı nedeniyle Karaman'ın Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde eğitime verilen ara 1 gün daha uzatıldı. Konya'nın Taşkent ilçesinde ise eğitime bir gün ara verildi.

    Başyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Atlı, yaptığı açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle Salı gününden itibaren Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime verilen aranın 1 gün daha uzatıldığını belirtti.

    Öte yandan, Konya'nın Taşkent ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

    Konya'nın Akören, Hadim, Bozkır ve Hüyük ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmişti.




    Birçok ilde eğitime ara verildi Yorumları