Ölüm İçin Hazırlıklı mıyız?

Doğumu yaklaşan kadın,bir çanta hazırlar.Hastane odasında kendisine ve bebeğine lazım olacak şeyleri ki her an elinin altında olsunda o telaşla hazırlamaya vakti kalmaz diye. Deprem uyarısı almış ya da yaşamış ...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 gönderen safinaz
  • 1 gönderen Yes Man
  • 1 gönderen (cennet)

  1. Alt 01-14-2012, 00:46 #1
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Doğumu yaklaşan kadın,bir çanta hazırlar.Hastane odasında kendisine ve bebeğine lazım olacak şeyleri ki her an elinin altında olsunda o telaşla hazırlamaya vakti kalmaz diye.

    Deprem uyarısı almış ya da yaşamış insanlar,gelecek felaket için önceden tedbirlerini alırlar.

    Savaş veya olağnüstü durumlar için de yiyecek-içecek,giyim vebarınaklar gibi hazırlıklar ayarlanır.

    Yaşlı insanlar da ölüme yaklaştıklarını bilirler de hazırlık yaparlar,korkulu bir bekleyişle...İbadetlerini ederler,tövbeler ederler,yavaş yavaş ellerini ayaklarını dünyadan keserler.Sanki canımm dünyayı onlar yaşamadılar,kirletmediler.

    Peki,ölüm sadece yaşlılar için mi var? Az değildir "Elim bir trafik kazası" diye başlayan haber spikerinin ağzından çıkan cümlelerin ardında daha annesine "Beni bağışla" diyemeden kanlar içinde yatmış bir ölümlüyü görmek.

    Ya da kör bir kurşun yüzünden,boylu boyuna uzanmış ve sevdiklerine onları sevdiğini söyleyemeden,kalbini kırdıklarının gönlünü alamadan,söz verdiklerini yapamadan,yaşamın şükrünü eda edemeden yüzü kara bir şekilde Malikinin huzuruna gidenler...

    Peki ya biz,ben,sen,o ayrıcalıklı mıyız? Yarınımızın garantisi var mı?

    Yes Man bunu beğendi.
  2. Alt 01-14-2012, 16:28 #2
    Özel Üye
    Yes Man Mesajlar: 939
    Rabbim gaflet anımda canımı almasın.

    safinaz bunu beğendi.
  3. Alt 07-13-2012, 11:29 #3
    (cennet) Mesajlar: 113
    Hiçbir canlının yarına, bir saniye sonrasına çıkma garantisi yoktur. Bir bakıcaz ki karşımızda ölüm meleği belki yalvarıp zaman isticez , belki korkudan dilimiz tutulacak; ama nafile?
    “O ecelleri gelince ne bir saat geri bırakılabilirler ne de öne alınabilirler.” (A’raf : 34) (Nahıl 61)
    “ Zamanı gelince hiçbir nefis geri bırakılmaz. ” (Münfıkın 11)
    O esnada dilleri tutulmayan Kelime-i Şehadet getirerek canını teslim eden, imanla kuran’la Allah’ın huzuruna giden kullarından eylesin inşallah Rabbim hepimizi.

    Yukarıda da örnekleri verildiği gibi geçici dünya hayatı için sürekli hazırlık içerisindeyizdir. Hep bir şeylere hazırlık yapar durur koşturmalarımızı, telaşelerimizi bitirmek bilmeyiz. Her zaman Her şeyimizin eksiksiz mükemmel olmasını isteriz.
    Yüce Allah, hep dünya hayatı için hazırlık yapan kullarını gördükçe, ebedi hayatları için tek bir hazırlık yapmayan kullarını gördükçe ne diyorr acaba? Benim Salih kullarım mı, benim Günahkar kullarım mı?

    Tabi yaşadığımız sürece dünyadan elimizi eteğimiz çekmemiz mümkün değil, hazırlıklarımız da olucak telaşelerimizde; ama ahretimizi de unutmucaz.
    “Hiç ölmeyecekmiş gibi çalış, yarın ölecekmiş gibi ibadet et. “

    Kalp kırmamaya gayret edicez,
    (Bir defa kalp kırmak,Kâbe'yi alt üst etmekten daha kötüdür... Zira Kâbe'yi Hz.İbrahim inşa etmiş,gönlü ALLAH yaratmıştır...)( Hz Mevlana)
    Sevdiklerimize, sevgimizi her fırsatta dile getiricez. Her an şükür içersinde olucaz. Allah’a hesabını veremeyeceğimiz her şeyden sakınıcaz. İnşallah bu sayede yüzümüz ak, nur gibi parlayarak Allah’ın huzuruna çıkıcaz.
    (cennet)

    safinaz bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.