KUŞ GRİBİNDE KORKUNÇ İDDİA!...


Milli Gazete, Türkiye’deki kuş gribinin yayılmasıyla ilgili şok iddia ve belgeler ortaya koydu. Kuş gribinin yayılmasında yabancıların parmağı olduğunu gösteren belgelerde neler var? İşte o iddia ve belgeler…



BAŞKONSOLOSLUK’UN ‘TAMİFLU’ OPERASYONU


Kuş gribi çok konuşuldu çok yazıldı. Görünen, bilinen yönleri malum.. Görünmeyen, perde arkasındaki bazı gelişmeleri de biz Kulis Ankara sütunlarından aralamaya çalıştık. Artık kuş gribine ilişkin yazılacak çizilecek pek bir şey kalmadı derken, yine ilginç iddialar ortaya çıktı. Dahası bu iddialar ilginçliğin ötesinde ses getirecek ‘şok iddialar’…
Her şey bir dostumuzun ziyaretiyle başlıyor. Ve “kuş gribiyle ilgili bazı perde arkası gelişmeleri siz yazdınız; bakın çok daha ilginç yönleri var bu işin” demesiyle pür dikkat kesildik. Dinliyoruz kendisini:
İki Amerikan vatandaşı güney illerimizden birinden Türkiye’ye giriş yapar. Ve bir Türk’ün rehberliğinde ellerinde kuş gribi virüs serumuyla birlikte bir çok vilayetimizi ziyaret eder. Ve bu Amerikan vatandaşları doğu illerimizden başladıkları Türkiye gezisini batı bölgelerinde sonlandırır. İki Amerikalının geçtiği illerimizde kuş gribi vakıaları da peşi sıra kendisini göstermeye başlar.
Dinlemeye devam ediyoruz…
Ancak bu iki Amerikan vatandaşı yakayı ele verir ve hatta sorgulanır. Daha sonra yukardan gelen bir talimatla sınır dışı edilirler. Ve dahası bu gelişmelerin çoğu da CIA ve FBI başkanlarının arka arkaya Türkiye’ye yaptıkları ziyaretler esnasında olur. Ve bu kuş gribi denen illet Türkiye’nin İran konusunda CIA ve FBI başkanlarının çantasındaki en önemli kozdur.
Evet bunlar önemli iddialar ama daha önemlisi ve çarpıcı olanı şimdi geliyor.
Biz biraz daha materyal ve bilgi istiyor, biraz daha delillendirelim bu iddiaları diyoruz. Bunları yazmak kolay ama önemli olan mesnetli yazmak diyoruz. Bu ısrarımız üzerine dostumuz bir fatura koyuyor masaya. Fatura İstanbul’da bir eczaneye ait. Olay fatura, Amerika’nın en önemli müttefiki olan bir ülkenin İstanbul Başkonsolosluğuna irsaliyeli olarak kesilmiş. 13.10.2005 tarihli bu faturada Başkonsolosluğa 20 paket kuş gribi ilacı satıldığını görüyoruz.
Ne var bunda demeyin…
Devam edelim…
Bu Başkonsolosluk önce bütün ecza depolarından kuş gribi ilacını toplamış. Sonra da sıra ecza depolarından sevk yapılan eczanelere gelmiş. Kuş gribi ilacı eczanelerden de bir bir Başkonsoloslukça alınmış. Böylece yurt çapında onbinlerce kuş gribi ilacı bir anda ortadan kalkıvermiş.
Lakin bu anlatılanları biraz daha somutlaştıralım diyoruz. Ve hemen faturanın üzerindeki telefon numarasını arıyoruz. Aradığımız eczanenin yetkilisini istiyor ve kendimizi tanıtıyoruz… Sonra:
- Beyefendi, elimizde eczanenize ait bir fatura var. Şu Başkonsolosluk’a kesmişsiniz. Bu faturayla ilgili bilgi almak istiyoruz.
-Nedir öğrenmek istediğiniz?
-Faturada ilaç tam okunmuyor.
-Hemen söyleyelim… Kodluyorum: Trabzon, Ankara, Manisa, İstanbul, Fatsa, Urfa… Tamiflu…
-Bu ilaç kuş gribi ilacı değil mi…
-Evet…
-Ama beyefendi, biz size daha faturanın numarasını vermeden siz hemen ilacın ismini verdiniz. Üstelik Fatura 13. 10. 2005 tarihli. Üzerinden aylar geçmiş. Nasıl olur da bu kadar emin olursunuz?
-Biz o Başkonsolosluk’a sadece bu ilacı verdik. Ve biliyoruz ki bütün eczanelerden bu ilacı aldılar. Sektörün bildiği bir şey.
Eczacıyla yaptığımız bu konuşmamız artık doğru iz üzerinde olduğumuzu ortaya koymuş oldu. Evet belli ki tuhaf bir şeyler yaşanmış ve yaşanıyor. Şimdi olayı sorularımızla toparlayalım. Bakalım cevap verebilecek kimse çıkacak mı?


-Türkiye’de kuş gribi virüsü iki Amerikalı tarafından mı yurdun belli bölgelerine bırakıldı?
-Bu kişiler yakalandı ve sorgulandıktan sonra sınırdışı edildi mi?
-CIA ve FBI başkanları, Türkiye’deki yetkililerin masasına bu hadiseyi de bir koz olarak koydu mu?
-İsmi bizde mahfuz olan bu Başkonsolosluk neden kuş gribi ilacı Tamiflu’yu toplattı.
-Türkiye’de korku günleri yaşatan ve paniğe neden olan kuş gribi uluslararası bir organizasyon mu?
-ABD’nin Irak’tan sonra İran’a da müdahale isteği bu işin neresinde duruyor?


(MİLLİ GAZETE)