Kuran'ı da yasaklıyorlar



Rıza ZELYUT

27 Kasım 2007 <%Tarih%>



Yaşarsak daha neler göreceğiz...

AKP Hükümeti, artık Kuran-ı Kerim'in hükümlerini bile, kendi işine gelen, işine gelmeyen biçimde ayırarak yasaklama yoluna gidiyor.

Buna ilişkin haber Hürriyet Gazetisi'ne yansıdı.

Camilerin kapısındaki tahtaya, cemaatin okuması ve feyz alması için Kuran'dan ayetler yazılır. Bu geleneğe uygun olarak İstanbul Eminönü'deki Zeynep Sultan Camii tahtasına da Maide Suresi'nin 51. ayeti yazılmış. Ayet, 'Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost (veli) edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdır. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki o da onlardandır.' anlamında...

Hürriyet muhabiri bu ayetin oraya yazılmasını haberleştirmiş. Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurulan Eminönü Müftüsü, 'Bu ayeti hemen oradan kaldırtacağım!' demiş ve 'Her ayet her yere yazılmaz!' buyurmuş.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er de o camiin imamı hakkında ikaz yapılması için İstanbul Müftülüğü'ne talimat verildiğini açıklamış.

YA HIRİSTİYANLAR NE YAPIYOR?

İlgili ayet; Müslüman birliğini korumak ve iç dayanışmayı kuvvetlendirmek üzere getirilmiştir. Burada Hıristiyan veya Yahudi halka düşmanlık yoktur. İslam dünyasındaki Yahudilerin ve Hıristiyanların dinlerinin ve hayatlarının Müslümanlar tarafından dinsel garanti altında tutuldukları bilinen bir gerçektir. Maide Suresi'nin söz konusu ayeti; Müslümanlara; 'Hıristiyanların ve Yahudilerin emrine girmemeyi, onların yöneticiliğine karşı çıkmayı' tavsiye etmektedir. Bu haliyle de Hıristiyan emperyalizmine direnişi öneren önemli bir uyarıdır.

Bizimkilerin Hıristiyanseverliğine karşı acaba onlar Müslümanlara nasıl bakıyor?

Türkiye'yi AB'ye almamak için öne sürdükleri en kuvvetli tezleri; Türkiye'nin Müslüman olması değil mi? n Batılı beyaz Hıristiyanlar; Müslümanlığı bir tehlike, terör öğesi gibi görmüyorlar mı? n Müslümanları aşağılamıyorlar mı? n Müslüman Peygamberi Hz. Muhammet'i en alçakça çizgilerle kötülemeyi düşünce hürriyeti gibi göstermiyorlar mı? n Hıristiyanlar ve Yahudiler Hazreti Muhammed'e 'sahtekar' demiyorlar mı? Onun peygamberliğini ve dinini reddetmiyorlar mı?

Buna ilişkin yüzlerce kanıt ortada dururken Kuran'da, bu saldırganlara karşı direnişi ve uyanık durmayı tavsiye eden ayeti neden sildiriyorlar?
Kuran; Allah'ın kitabı ise bu kitaptaki hükümlerin doğru veya yanlış olduğuna AKP zihniyetindekiler mi karar verecek?

Kuran'daki örtünme ayeti için bir zamanlar ortalığı savaş alanına çeviren türbanlılar; Maide Suresi'nin bu ayetini savunmak için neden seslerini çıkarmazlar?

Çıkarmazlar; çünkü Kuran-ı Kerim'i sansürlemek için emir verenlerle türbancıların çıkarı, siyaset meydanında buluşmaktadır. Ne acıdır ki siyasi gelecek uğruna Kuran'ı bile sansürleyecek bir iktidar işbaşındadır.

HOCALARI FETHULLAH

Kuran-ı Kerim'i işine geldiği gibi yorumlamak; bazı ayetleri öne çıkarıp bazılarını sansürlemek veya olduğundan ayrı göstermek; Müslüman sarığı saran Hıristiyan dostlarının işidir. Bunlar diyalog adına; Hıristiyan papazlarının elini öpecek kadar işi ileri götürmüşlerdir. 1998'de, Yahudi örgütü ADL'nin aracılığı ile Papa'nın Roma'da elini öpen Fethullah Gülen'i hatırlayınız. İşte bu zihniyet, 'La ilahe illallah' dedikten sonra 'Muhammedün Resulullah' demeyi gereksiz saymış; diyaloga engel görmüştür.

Aynı kişi; 'Allah, dünya gemisinin kaptanlığına Amerika'yı oturttu!' diyerek; Maide Suresi'nin 51. ayetindeki hükme karşı çıkmıştır. Çünkü, Fethullah Gülen bu önermesiyle; Amerika'yı Müslümanlara da yönetici (veli/dost) olarak tavsiye etmiştir. Acaba bu 51. ayete karşı düşmanlığın sebebi anlaşıldı mı?

AKP Hükümetin'in Kuran'ı sansürlemesi bununla da kalmadı. Camilerdeki konuşmalarda Al-i İmran Suresi'nin 19. ayeti olan 'Allah katında hak din, İslamdır.' ayeti söylenirken; AB'den gelen istek üzerine bu ayet de sansür edildi.

AKP; Fethullahçılar'ın elinde ya... İşte hükümet-Fethullah-Amerika ilişkilerinin geldiği son nokta burası: Kuran bile sansürleniyor.

Diyalogcular ne derse desin; bize göre hala 'Hak din İslam'dır.'




http://www.gunes.com/2007/11/27/yazarlar/y4.html


Alinti...