Gelecemizin gencligi nereye gidiyor.....

degerli muhakeme ailesinin üyeleri ve ziyaretcileri. sizlerle uzun süredir aklima takilan bir konuyu paylasmak istiyorum. hatta bazi günler uykularim bile bu yüzden kaciyor. uzun süredir kafayi gelecegimiz olan genclerimize takmis ...


Ağaç Şeklinde Aç11Beğeni
  • 3 gönderen yabanGülü
  • 3 gönderen mus'ab
  • 3 gönderen yabanGülü
  • 2 gönderen Bediüzzaman26

  1. Alt 12-27-2009, 23:40 #1
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    degerli muhakeme ailesinin üyeleri ve ziyaretcileri.

    sizlerle uzun süredir aklima takilan bir konuyu paylasmak istiyorum. hatta bazi günler uykularim bile bu yüzden kaciyor.

    uzun süredir kafayi gelecegimiz olan genclerimize takmis bulunuyorum. hatta her ortamda artik gözetlemeye basladim ve sonucdan hic memnun degilim yada bana öyle geliyor. size söyle izah edeyim.

    Ben simdiki neslimizin eski nesiller gibi düsünmedigi ve davranmadigi kanaatindeyim. Baktigim her gencin icinde bir türklük göremiyorum. Tabiki türk vatandaslari ama kanlari öyle degil gibi sanki. BIZIM GELECEGIMIZ NE OLACAK; COCUKLARIMIZ KIMLERDEN ÖRNEK OLACAK DIYE DÜSÜNMEKDEYIM.

    Gelecegini düsünmeyen, hayalleri ve hedefi olmayan ,e egitimi nede aile egitimini önemsemeyen, ne türkiyeyi nede örf ve adetlerimizi bilen genc toplulugu sadece. Herseyden vaz gecmis hayattan bikmis bir halleri tavirlari var. ben bu duruma akil erdiremiyorum.

    Bu durum benim aklimi cok karistiriyor. Sizce bunun sorumlusu kimdir????

    Ailemi, arkadas cevresimi, bulundugu ceverenin insanlarimi yoksa simdiki sartlarmi???

    Tabiki ben yurtdisinda kaldigim icin burdaki genclikden söz ediyorum.

    Bazen söyle düsünüyorum herkesde biraz suc var. Basta aile, artik herkes gecim derdine düsmüs evde cocuk ne yapiyor, hangi insanlarla takiliyor, nette nerelere giriyor beynine ne bilgileri yerlestiriyor bilmiyorlar. hatta cocuk okulda nasil, basarilimi, sorunlari nelerdir takip edemiyorlar yada okadar mesgullerki etmek istemiyorlar.

    diyelimki aile cok gelismis anlayisli ve ileri görüslü bir aile, cocugunada güzel aile egitimi veriyor. ama ginede arkadas cevresi yanlis oluyor ve bu genc tekrar bir cikmazin icine giriyor. bu durumdada gence en büyük pay düsüyor. kendine zarar gelen yeri bilmesi ve oradan uzak durmasi gerekirken kendini( ailesi istemedigi icinde olabilir) dahada cikmaza sokuyor.

    Her gecen gün icime bir hüzün cökür ve ne yapabilirim bu durum karsinda diye düsünüyorum. Ama bir yerde gine isin icinden cikamiyorum. okadar düsünüyorumki sizinle paylasma geregi duydum.

    lütfen bizlerle sizde düsüncelerinizi paylasin, hatta bulundugunuz ortamin gencligini yani gelecegimizi anlatin.

    saygi, sevgi ve dua ile kalin

    Konu yabanGülü tarafından (12-27-2009 Saat 23:42 ) değiştirilmiştir.
    alptraum, mus'ab ve Bediüzzaman26 bunu beğendiler.
  2. Alt 12-28-2009, 00:11 #2
    mus'ab Mesajlar: 331
    Öncelikle konu ve paylaşım için tekkür ederim.

    kıymetli kardeşim ne yazıkki sadece yurtdışında değil ülkemizde de durum pek farklı değil. yurt dışında belki biraz daha fazladır. çok ciddi çabalar harcayıp bu keşmekeşliğin ve nemelazımcılığın önüne geçmemiz gerekiyor.

    Nekadar imkanınız var bilemiyorum ama kendi kafa yapınızda insanlar bularak en yakınınızdaki gençlerden başlayarak bulundukları ortamdan uzaklaştırmak ve daha güzel alternatif yaşam şekilleri sunarak onlara sahip çıkmalısınız. Haklı olan endişeleriniz toplumsal, milli ve manevi düşünen herkesin ortak endişesidir.

    Reklam olmasın diye söyliyemiyorum ama bir siyasi kuruluşta 1984-2004. Yılları arası uzun zaman gençlik başkanlıkları görevinde bulundum. yüzlerce genç yetişdirdik bir kaç kişi hariç hiç birisinden: DİN, VATAN, Ve MİLLET adına yakışıksız bir hareket görmedim.

    Dediğim bir kaç kişide sadece kendilerine zarar verdiler. 2004 yılından sonra bizler yerimizi daha genç ve dinamik arkadaşlara bıraktık ama zaman zaman yine ilgilenmek durumunda kalıyoruz.

    Eğer isterseniz ve azıcık imkanınız varsa, çaba sarfedin kısa zamanda hareketlilik olacak aşk ve şevkiniz artacak bu vesileyle belki onlarca yüzlerce gencimizin heba olmasını engelliyeceksiniz.

    Unutmayın; bir konuda başarılı olmanız için, O konuyu kendinize dert edinmeniz ve sevmeniz gerekiyor. çünki kişi derdinin çaresini o derdi iyileştirmekte bulur.
    Sisinzde bunu yapacağınızdan eminim. Nedenmi? çünki siz zaten bu konuyu dert edinmişsiniz.
    Hadi bakalım, Rabbim yar ve tardımcınız olsun.

    alptraum, yabanGülü ve Bediüzzaman26 bunu beğendiler.
  3. Alt 12-28-2009, 00:24 #3
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    öncelikle cevabiniz icin ben tesekkür ederim.

    insallah allahim ve cevremdekilerin yardimiyla birseyler yapmaya calisacagiz. sizin cevabiniz bana biraz daha güc ve cesaret verdi. allah razi olsun

    Rabbim yardimcimiz olsun

    alptraum, mus'ab ve Bediüzzaman26 bunu beğendiler.
  4. Alt 01-07-2010, 22:30 #4
    Bediüzzaman26 Mesajlar: 183
    Doğru bizim sınıf al işte tam. Türküz diyerek türklüğün arkasına sığınıyorlar. Geleceklerini ben düşünmüyorum kendileri düşünsünler. Allah onlara hidayete erdirip namaza, kur'ana eğilirler inşallah.Her şeyi Allahtan bekleyelim. Biz bir şey yapmaya çalışsak da huyundan vazgeçmeyen gençler de olacaktır elbet.

    yabanGülü ve mus'ab bunu beğendiler.
  5. Alt 07-23-2012, 07:17 #5
    sonnabendaswPY Mesajlar: 2
    Tabiki ben yurtdisinda kaldigim icin burdaki genclikden söz ediyorum.

    Gelecemizin gencligi nereye gidiyor.....

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.