Bir sabah namazı vakti..
Hiç düşündünüz mü bilmem ama sabah namazlarında daha bir değişiktir gözyüzü. gündüz gökyüzünde siyah lekeler oluşturan kuşlar gece olunca yerlerini beyaz lekelere bırakmışlardır. beyaz lekeler seher vaktinin aydınlığında terkederler semayı. başka bir gece gelmek için, ama seher vaktinde gitmek üzere...

dünya daha bir sessizdir sabah ezanı vakti. tüm zulümler uykuya yatmıştır o saat. sadece Allahla münasebetini sık tutanların vaktidir o an.

gözler daha mahmur ama kalp daha memnundur abdest alırken. o andaki hafif üşüme gibisi yoktur dünya üzerinde. titrerken günahlarının döküldüğünü hisseder insan. yüzünü havluya silerken aynaya bakınca daha bir mutlu görür kendini. iç muhasebesini yapar oracıkta. ne kadar şanslı olduğunu hisseder bir an. 'şükürler olsun Rabbim' der.

ezanlar daha bir güzel okunur sabahları. insan uykudayken kuş sesleri eşlik eder içli müzzine. o 'essalatü hayrün minen nevm' derken daha sesli öter kuşlar, insanlara ezan sesini duyurmak istercesine.

sonra namaz... insan elini göğsüne bağladığında tüm kötülüklerden çekilir, rükuda eğilirken aslında kendini doğrultup tüm malayani şeyleri sırtından atar.

secde... insanın kendini sıfırladığı an. alın yerdedir ama kalp göklerde gezer secde ederken.

ve dua...Rabbin ' duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var dediği dua...



verirler ben acizim kudret senin dedikçe,

verenin şanı büyük sen iste istedikçe...

selam ve dua ile..