Domuz Gribi, Allah'ın Domuz Etini Haram Kılmasının Hikmetlerinden Biridir

Domuz eti, Allah’ın Kuran’da haram olarak bildirdiği yiyecekler arasındadır. Samimi iman eden bir Müslüman Allah’ın emir ve yasaklarına uyarken hikmetlerini bilmese de kesin bir kararlılık gösterir. Fakat Allah dilerse, haram ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

  1. Alt 07-30-2009, 01:47 #1
    Unnecessary Mesajlar: 726
    Domuz eti, Allah’ın Kuran’da haram olarak bildirdiği yiyecekler arasındadır. Samimi iman eden bir Müslüman Allah’ın emir ve yasaklarına uyarken hikmetlerini bilmese de kesin bir kararlılık gösterir. Fakat Allah dilerse, haram kıldıklarının ardındaki hikmetleri de bizlere gösterebilir. Son günlerde hızla artan ve ölümcül bir hastalık olan domuz gribi vakaları da, domuz etinin haram kılınmasının hikmetlerinden biridir.


    Domuz etinde aşırı miktarda kükürt bulunur

    Domuz etinde çok yoğun kükürt bulunduğundan, yenildiği takdirde vücuda aşırı miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlerde birikerek eklemlerde enfeksiyon, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz eti sürekli olarak yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen yumuşak bağ dokusu alır. Bunun sonucu olarak, kıkırdaklar vücut ağırlığına dayanıksız hale gelir, böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir.

    Domuz etinde aşırı miktarda büyüme hormonu vardır

    Domuz etiyle alınan aşırı miktardaki büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve deformasyonlara yol açar. Vücutta ani ve aşırı yağlanma meydana gelir. Genel olarak domuz eti ile beslenenlerde obezite oluşma ihtimali artar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine sebep olur. Büyüme hormonunun fazla olmasının en tehlikeli yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır.

    Domuz eti tüketimi, cilt hastalıklarının oluşmasına yol açar

    Domuz etinin ihtiva ettiği “histamin” ve “imtidazol” denilen maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır. Egzema, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar. Bu maddeler ayrıca; kan çıbanı, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar damar enfeksiyonları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır. Bu sebeple doktorlar, kalp hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler.

    Domuz eti yemek trişin hastalığının bulaşmasına neden olur

    Domuz etiyle alınan Trişin kurtçukları, mide ve bağırsak yoluyla kana geçer ve bütün vücuda yayılırlar. Trişin kurtçukları özellikle çene, dil, boyun, yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler. Çiğneme, konuşma ve yutma kaslarında felç meydana getirirler. Ayrıca kan damarlarında tıkanıklığa, menenjit ve beyin enfeksiyonuna sebep olurlar. Bazı ağır vakalar, ölümle sonuçlanabilir. Bu hastalığın en tehlikeli yönü ise, kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır. Sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen zaman zaman İsveç, İngiltere ve Polonya'da Trişin salgınları görülmektedir.

    Domuz eti çok yağlıdır ve zehirli maddeler ihtiva eder

    Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde kana karışan yağ, atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb enfaktüsüne sebep olur. Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları gerekir. Bu da özellikle çocuklarda lenf düğümlerinin şişmesi seklinde kendini gösterir. Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri şişer, ateş yükselir, ağrı başlar.

    Bu açıklamalar, Allah’ın domuz etini haram kılmasının hikmetlerinden yalnızca birkaçıdır. Bunlara ek olarak Allah, Ahir Zaman'da domuz gribini yaratarak bu yasağın bir hikmetini daha bizlere göstermektedir. Salih bir mümin için Allah’ın herhangi bir şeyi niçin yasakladığının hikmetleri bilinmese de Allah’ın sınırlarını korumak esastır. Fakat son günlerde yaşanan salgın ile, Allah müminlere hikmetlerinden birini daha açıklamaktadır.

  2. Alt 07-30-2009, 16:31 #2
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Domuz etiyle domuz gribi neden bagdastirilmis anlayamadim Domuz gribinin domuz etiyle alakasi yoktur ayrica domuzdan elde edilen her malumat haramdir. Domuz kilindan elde edilen dis fircalari ve SAKAL FIRCALARI. Domuzun kemiginin girdigi marmelat ürünleri, sekerler, sakizlar. Tabi bunlara örnek dahada cogaltilabilir.

    Domuz etinin haram olmasinin sebebi yagli ve bilumum hastalik yapacak nedenlerden dolayi dersek YANILIRIZ.
    Lakin haram olmayip yedigimiz bir cok besin mevcuttur.

    emirahmedyasin bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.