Ergenekon’da gözaltı sayısı 29 oldu

Ergenekon’da gözaltı sayısı 29 oldu...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen safinaz

  1. Alt 01-30-2008, 14:11 #1
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Ergenekon’da gözaltı sayısı 29 oldu

    Ümraniye’de ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi daha tutuklandı. Kuvayı Milliye Derneğinin üyesi olduğu belirtilen Abdullah Arapoğlu da, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Ümraniye’de ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi daha tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Çakmak Mahallesi Güngör Sokaktaki bir gecekonduda 27 adet el bombası ve TNT kalıpları ile fünyelerin ele geçirilmesi sonrası ortaya çıkartıldığı bildirilen “Ergenekon terör örgütü” ile ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması devam ediyor.

    Arapoğlu da tutuklandı

    Bu kapsamda olayla ilgisi görülen ve Kuvayı Milliye Derneğinin üyesi olduğu belirtilen Abdullah Arapoğlu da, polislerce gözaltına alınarak Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye gönderilen Arapoğlu, tutuklanarak cezaevine konuldu. Arapoğlu’nun da tutuklanması ile soruşturma kapsamında şu ana kadar tutuklananların sayısı 29’a yükseldi.

    Bugüne kadar tutuklananlar

    Soruşturma çerçevesinde, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ, “Susurluk Davası” hükümlüsü Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçsiz, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sözcüsü Sevgi Erenerol, emekli askeri personel Mehmet Zekeriya Öztürk, Kahraman Şahin, Muhammed Yüce, Erol Ölmez, Erkut Ersoy, Hüseyin Görüm, Hüseyin Gazi Oğuz ve Oğuz Alparslan Abdülkadir olmak üzere toplam 13 kişi tutuklanmıştı. Geçen yıl ise emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli Astsubay Oktay Yıldırım, el bombalarının ele geçirildiği evin sahibi Mehmet Demirtaş ve Mahmut Ö’nün de aralarında bulunduğu 15 kişi aynı olayla ilgili tutuklanmıştı.(aa)
    .................

    selametle..

  2. Alt 01-30-2008, 14:12 #2
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    bu olayın ucu baya büyük başlara gidiyor : ))
    bakalım artık..

    selametle..

  3. Alt 01-30-2008, 14:14 #3
    safinaz Mesajlar: 3.348
    mhmt´isimli üyeden Alıntı
    bu olayın ucu baya büyük başlara gidiyor : ))
    bakalım artık..

    selametle..


    Büyükbaş derken?................................

    mhmt bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.