Istanbul'a Bunu Yapamazlar
Günay, İstanbul'un dünya kültür mirası listesinden çıkarılamayacağını söyledi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'un dünya kültür mirası listesinden çıkarılamayacağını belirterek, "Şimdiye kadar yapılmış olan yanlışların hepsini ortadan kaldırmaya, İstanbul'u dünyada hak ettiği yere kavuşturmaya çalışacağız ama, bütün bu yanlışlar bile İstanbul'un dünyada çok özel ve güzel bir mekan olmasını önleyemedi. Bundan sonra da önleyemez" dedi.

Günay, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Günay, "İstanbul'un Dünya Kültür Mirası listesinden çıkarılma tehlikesi altında bulunduğuna" yönelik yapılan hatırlatmalar üzerine de şunları kaydetti:

"Öyle bir şey olmaz. İstanbul, kültür mirası listesinden çıkarılamaz. İstanbul, başlı başına dünyada çok önemli, çok özel mekanlardan birisidir. Şimdiye kadar yapılmış olan yanlışların hepsini ortadan kaldırmaya, İstanbul'u dünyada hak ettiği yere kavuşturmaya çalışacağız ama bütün bu yanlışlar bile İstanbul'un dünyada çok özel ve güzel bir mekan olmasını önleyemedi. Bundan sonra da önleyemez."
Haber Tarihi : Bugün (00:46) Haber Ekleyen : Güncel Haber Bot Haber Kaynağı : İnternet Haber