And iciyorum(?) nereye cocuklar

Türkiyede yasayan Kürt kardeslerimiz var. Aklima söyle sorular geldi. Biz ilkokuldayken hergün and okurduk ama hergün. Herhangi bir ülkede rastlamadigim bu and bizim ülkemizde ilkokuldan baslamaktadir ve lise de son ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

  1. Alt 12-24-2008, 16:42 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Türkiyede yasayan Kürt kardeslerimiz var. Aklima söyle sorular geldi. Biz ilkokuldayken hergün and okurduk ama hergün. Herhangi bir ülkede rastlamadigim bu and bizim ülkemizde ilkokuldan baslamaktadir ve lise de son bulmaktadir. Egitim sisteminde bunun yerinin olmasi her nedense bana cok safiyane gelmiyor. Ben ama bu and in ilk misrasindayim orayi düsünüyorum. Benim kürt kardeslerim de hergün ilkokulda velileriyle beraber bu and i tekrarlamak zorundalar ama kürt olduklari halde. Peki bu zorunluluk neye göre bir zorunluluk. Türküm demek neden zorunda. Simdi tabiki bu zamana kadarda birileri karsi cikmis olabilir ama gelin simdide dersleri inceleyelim. Dinkültürü ve Ahlak dersi tamamen zorunlu bir ders. Peki farkli bir dinden olan bir kisi ya da dinsiz olan bir kisi bu durumda ne yapacak. Secmeli din dersi olsa idi onun yerine alternatifler konsa idi daha güzel olurdu mantigiyla hareket edilebilir. Sonrasinda tabi egitim kolay degil cünkü Din derslerimiz ve kitaplarimiz ehl-i Sünnet üzere hocalarimizda kismen o sekildeydi. Eceli kabul etmeyen veya farkli görüste hocalar olsada hemen hemen bu sekilde. Simdi diger mezhepten olan kisiler ya da mezhep kabul etmeyen kisiler icin alternatifler neler olabilir.

    Sonra aklima gelen biz liseye giderken son iki senede haftada bir gün 1 saat din dersi gördük ama beden egitimi 2 saat idi resim dahi 2 saat idi. Peki bunun nedeni ne idi hala anlamis degilim.

    Benim okudugum okulda herhangi bir problemim olmamasina ragmen semt semt degisen okul da ki "sistem" ögretmenlerimizin kati belirli kurallari vardi belkide onlar cok kuralciydi belkide olmasi gerekeni yapiyorlardi fakat Her hafta cuma günü Istiklal marsi okumamiz sat idi. Istiklal marsini sevmemek eldemi o kurtulusun misralari anlayabilene sevk,ask verir. O cuma günü zorunlu olan Istiklal Marsi ve kacanlara verilen ihtarlar uzaklastirmalar olmakta idi. Peki Cuma günü 1 saat kadar izin verilse ögrencilere yakindaki bir mescide isteyen gitse istemeyen gitmese mantikli olmaz mi? Sizce ?

    Arkadaslar bu gibi konulari degerlendirirken agzimizdan cikacak her cümleye dikkat edelim, lakin konunun kilitlenmesine, kaymasina, yazinizin silinmesine ve ihtar almaniza yol acmasin....

    Forum Kurallari ni hatirlatarak, sonradan bunun savunulmasi yapilmasin.

    altun bunu beğendi.
  2. Alt 12-24-2008, 16:57 #2
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Alparslan Türkeş'in ölmeden önce bir itirafı vardı..
    Biz de biliyoruz bu ülkede türkün,kürdü,lazı,çerkezi olduğunu ama biz istedik ki bu milletlerin hepsi kendilerine BİZ TÜRKÜZ desinler..

  3. Alt 12-24-2008, 17:14 #3
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    KATI bir görüs olsa gerek. Bugün Avrupada yasayan fazlasiyla Türk asilli avrupa vatandasliginda yasayan insanlar var ve bunlarinda cocuklari okula gidiyor su bir gercekki pasaport dahi olsa o bir türktür. En güzel yakin örnek, Avrupa sampiyonasinda Isvicrede oynayan Hakin yakin miydi ismini hatirlamiyorum ama isvicre vatandasi olmasina ragmen Türk asilli ve o bir türktür diye söylendi. Bunu gizleyebilmenin mümkünati ya da geregide yoktur zaten.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.