Kim ödeyecek bu borclari

Kim ödeyecek bu borçları Millî Görüş Lideri Necmettin Erbakan, ekonominin kötü yönetildiğini belirterek, “AKP iktidarı, yönetimi devraldığı günden bu yana ülkeyi borçlandırmıştır. Bu borçla nereye kadar gidilebilir? Halkı daha fazla ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

  1. Alt 10-03-2008, 15:33 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Kim ödeyecek bu borçları

    Millî Görüş Lideri Necmettin Erbakan, ekonominin kötü yönetildiğini belirterek, “AKP iktidarı, yönetimi devraldığı günden bu yana ülkeyi borçlandırmıştır. Bu borçla nereye kadar gidilebilir? Halkı daha fazla borçlandırmayın. Acilen bu yoldan dönün” uyarısında bulundu.

    Yanlış yoldan dönün
    Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın bayramlaşma merasimine katılan Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, AKP’nin IMF kaynaklı ekonomi politikaları nedeniyle ülkedeki işsizliğin artmaya devam ettiğini belirterek, “AKP yöneticilerine sesleniyorum, bu gidişle bir yere varamazsınız. Millî Görüş’ten ayrılmakla hata yaptınız, iflas ettiniz. Bir an evvel Millî Görüş’e dönün. Kendilerine ağabeyleri olarak tavsiyem budur. Bu yanlış yoldan vazgeçin. Milli Görüş’ten başka çare yoktur” dedi.

    AKP’nin CHP’den farkı yok!
    Türkİye’nİn önünde büyük sorunlar varken, AKP ve CHP’nin ''Tencere dibin kara, seninki benden kara'' şeklinde birbirleriyle uğraştıklarını ifade eden Erbakan, ''Bu nasıl iktidar, bu nasıl muhalefet? Birbirinizle aynısınız. Bir farkınız yok'' eleştirisinde bulundu. Türkiye'nin borcunun da korkunç boyutlara ulaştığını kaydeden Erbakan, ''Kim ödeyecek bu borcu, nasıl ödeyecek?'' diye sordu.

    Şaban Kalafat-Ümit Kaya
    Millî Görüş Lideri ve 54’üncü Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine katıldı. Partililerin ve vatandaşların sevgi gösterileri eşliğinde Cevizlibağ’daki İl Merkezi’ne gelen Erbakan, burada yaptığı konuşmada, 6 yıllık AKP Hükümeti döneminde ülkemizde yaşanan tahribata dikkat çekti. Erbakan, AKP’nin IMF kaynaklı ekonomi politikaları sebebiyle ülkedeki işsizliğin artmaya devam ettiğini belirten Erbakan, 'AKP’nin yöneticilerine sesleniyorum, bu gidişle bir yere varamazsınız. Millî Görüş’ten ayrılmakla hata yaptınız, iflas ettiniz. Bir an evvel Millî Görüş’e dönün. AKP, Millî Görüş’e ancak Saadet Partisi’ne katılmakla dönebilir. Kendilerine ağabeyleri olarak tavsiyem budur. Bu yanlış yoldan vazgeçin. Milli Görüş’ten başka çare yoktur.''
    Türkiye'nin borcunun da korkunç boyutlara ulaştığını kaydeden Erbakan, ''Kim ödeyecek bu borcu, nasıl ödeyecek?'' diye sordu. Türkiye'de, Alevi-Sünni, laik-antilaik, Kürt-Türk gibi çeşitli şekillerde bölücülüğün tüm gücüyle kışkırtıldığına dikkat çeken Erbakan, bunların 6 yıllık AKP iktidarında yaşandığını belirti. Hükümetin Kıbrıs ve AB politikalarını da eleştiren Erbakan, ''Nedir bu AB işi? Siz değil miydiniz? Kızılay'da havai fişekler attınız, Avrupa ile müzakereler başlıyor diye bayram ettiniz. Ne oldu? Şimdi AB lafını ağzınıza alamıyorsunuz. İşte Millî Görüş’ten ayrılmanın sonuçları'' diye konuştu.
    Bayramlaşma törenine, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mete Gündoğan, GİK Üyesi Lütfi Kibiroğlu, Şanlıurfa eski Milletvekili Abdülkadir Öncel, İstanbul İl Başkanvekili Dr. Ahmet Yiğitalp, ilçe belediye başkan adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

    AKP’nin CHP’den ne farkı var?
    Türkiye’nin önünde büyük sorunlar varken, AKP ve CHP’nin ''Tencere dibin kara, seninki benden kara'' şeklinde birbirleriyle uğraştıklarını ifade eden Erbakan, ''Bu nasıl iktidar, bu nasıl muhalefet? Birbirinizle aynısınız. Bir farkınız yok'' dedi. Erbakan, tüm bu sorunların çözümünün de ancak ''Millî Görüş politikalarıyla'' olabileceğini belirtti. Konuşmasında, Refah- Yol hükümetinden örnekler de veren Erbakan, 54’ncü Hükümet döneminde ülke ekonomisinin rayına oturduğunu, Anadolu sermayesinin ayağa kalktığını, terörün bittiğini ve barışa dayalı yeni bir dünyanın ilk adımı olan D-8’in kurulduğunu kaydetti.

    Tarihi bir dönüm noktasındayız
    Bağımsız, güçlü, hür, öncü ve müreffeh bir Türkiye için Milli Görüş’e ne kadar büyük ihtiyaç duyulduğunun açıkça ortaya çıktığını dile getiren Erbakan, “Tarihi bir dönüm noktasındayız. 75 milyon insanımızın yerini iyi tayin etmesi gerekiyor. Dünyanın her yerinde bugün kan akıyor. İnsanlık huzursuz, ecdadımızı arıyor. Bütün insanlığa saadet getirmekten başka herhangi bir kurtuluş yolu da yoktur. Millî Görüş’e sarılmak suretiyle insanlığı kurtarmaya mecburuz. Onun için yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya’yı kurmak Millî Görüş’çülerin görevidir” dedi.

    Gündoğan: Ekonomi çöktü, kriz kaçınılmaz!
    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mete Gündoğan, AKP iktidarını, ABD’de yaşanan kriz konusunda önlem almamakla eleştirerek, “Türkiye’de zaten bir kriz yaşanıyor. ABD’de yaşanan bu kriz, ülkemizdeki krize ilave olmuştur” dedi. Ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gittiğini ifade eden Gündoğan, şöyle konuştu, “AKP iktidarı döneminde ekonomi çöküyor. İşsizlik almış başını gitmiş. Diplomalı gençlerin yüzde 35'i, gençlerin yüzde 25'i işsiz. Tarım, hayvancılık ve sanayi çökmüş durumda. Anadolu'da insanlar günde 1-2 YTL kazanıyor. Memurlara da zekat verilebileceği yönünde açıklamalar yapılıyor. Karnımızı doyuramaz hale geldik. Bu şartlar altında 'ekonomi iyi durumda' demek, vatandaşla dalga geçmek demektir.”

    mhmt bunu beğendi.
  2. Alt 10-03-2008, 15:36 #2
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Şu cümleleri kurma hakkına sahip tek siyasi, Erbakan hocadır.
    Ekonomide en iyiye giden sadece o olmuştur. Ve söyledikleri doğrudur.

    Bakıyorsun; bi adam iktidara geldiğinde ülkeyi krize sokmuş, perişan etmiş, oda konuşuyor. Ben ekonomiyi düzeltirim diye. Len serseri, senin milletin önünde ekonomi kelimesini ağzına almaman lazım.

    Erbakan hocamızı seviyoruz
    EyvaAllah..

    selametle..

  3. Alt 10-03-2008, 15:44 #3
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Ama bu devlet icerisinde mimlenme durumu vardir Erbakan hocanin ne yazikki. Erbakan hoca Tansu ciller ile iktidara geldigi sira 95-96 olabilir yanlis hatirlamiyorsam ekonominin de dibe vurmus zamanlari idi. Projeleri noktasinda birsey demiyorum. cok güzel projelere sahip bir basbakandi ne yazikki faaliyete gecemedi gecittirilmedi.

    Sistemi bu kadar iyi taniyan Hocanin eski politikasi ile bunun olmayacagini biliyordur Milli görüs cemaati de, peki nasil bir degisiklige gitmeyi düsünüyorlar acaba?

  4. Alt 10-03-2008, 16:29 #4
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Değişiklik yöntemlerde olabilir, ama sistemde olmaz.
    Biz inanan insanlarız. İslam'a göre davranmak zorundayız. Dünya'da zulümler varken, güllük gülistanlık demek olmaz. Ya da elini kolunu bağlayacak eylemlerle iş yürümüz. Mesela IMF ile. Bağlarsan kendini, adım atamazsın. Alternatifin olmak zorundadır. Zaten, müslüman işe başlar, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır. Sonucu Takdir edecek Allah'tır. Bundan emin olamadığımız için, sürekli eeee diyoruz. Biz tam manasıyla Allah'a güvenrek iş yapsak sonucun grantiliğini zaten Allah veriyor. Maide 105'te. Hani bir hadis var: Nasılsanız öyle yönetilirsiniz...

    Ayrıca; 96-97 yılları idi. Hocanın aldığı hükümeti diyorsun heralde, ekonomide dibe vurmuştu diye. Yoksa, Türkiye Tarihinde ender görülen bi ekonomik rahatlığı Refah-Yol hükümetinde yaşadı bu millet. Esnaflara sorabilirsin Tabi, geçmişi unutup, canım hocada çok ileri gidiyor akp hakkında diyenlere değil. Biraz ön yargıları atmak lazım.

    Ha mimlenmeye de gelince, yahu önemli değil. Allah'ın gözünde mimlenme de. Başarıyı verir Allah.

    Allah büyük.

    selametle..

  5. Alt 10-03-2008, 16:58 #5
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bunda haklisin esnafta ögretmende benim bildigim kadariyla cok cok memnundu. Ama dikkat cektigim nokta yapilmak istenilenlerin yaptirilmamasidir. üstü kapali bir günde darbelerin yasandigi ülkedeyiz ne yazikki. Ayni sekilde bugün iktidara gelse bu gerceklestirilememis projeleri hangi yöntemde gelistirirdi Erbakan hoca.

  6. Alt 10-03-2008, 17:46 #6
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Kardeşim bi yanlış algılama var. Aslında yanlış bilgilendirme diyelim. O hükümet nasıl yıkıldı sorusuna cevap olarak: 28 Şubat MGK Toplantısı, Fadime Şahin olayları, Gerginlik çıkarma çabaları, Susurluk vs vs deniyor. Ancak; o hükümet, Hükümet Ortağı "Doğru Yol Partisi"nden 50 Milletvekilinin Tehditle ya da satın alınarak çekilmesi tehdidi ile, sayı yetersizliği sonucu yıkılmak zorunda kalmıştır. Yani, Hoca Demirel'e istifa mektubunu vermese hükümet sayı yetersiliğinden yıkılıyordu. Ancak, hoca bunlara fırsat vermeden, Tansu Çiller ile anlaşıp, bi sonraki seçim listesine bu isimleri almayacaklarının garantisi alarak istifa mektubun verdi. Ama Demirel, yapması gereken teamülleri çatır çatır çiğneyerek, gitti Mesut Yılmaz'a verdi hükümet kurma görevini.
    Şimdi, böyle projeleri yaptırmak istemez elin gavuru. Bu normal zaten. Lakin, biz bu projeleri yapacak kapasitede olanları millet olarak desteklemediğimiz için, Hükümetin Yarısını oluşturan ortak çürük olduğundan, hükümet yıkılıyor. Bişey yapamıyorsun. İzah edebildim inş.
    Bir benzetme yapayım. Bunu yaptığımda çoğu kişi alakasız diyor ama. Peygamber efendimiz zamanında, Efendimiz müşriklerin evlerini mallarını işyerlerini almadığı halde, yani onlara dokunmadığı sadece La ilaha İllallah demelerinin yeterli olacağını söylediği halde, çekmediği zulüm kalmadı değil mi? Bu neden di? O zamanki müşriklerin işlerine gelmiyordu. Gerçeği bilmediklerinden değil. Adaletli bir düzen geldiğinde, sömürmekte oldukları insanlar ellerinden çıkacak, kölelere işkence edemeyecekler, istedikleri kadınları alamayacaklar. Yani koşulsuz efendilikleri bitecek. Bu yüzden, istemezler adaletin, hakkın hakim olmasını. Bu zaten kafirlerin yapacağı normal bir davranıştır. Anormallik yok. Bunların düzeni böyle. Burada yanlış olan bizlerin tavrı. Müslümanların. O zaman adaleti getireceğine inandıkları Efendimizi nasıl destekledirler müslümanlar. Sonuna kadar. Biz, inanıyoruz. Bu projelerle Dünyaya İslam hakim olabilir diyoruz. D-8 ne büyük proje diyoruz. Ama sadece diyoruz ve susuyoruz bişey yapmıyoruz. Biz yanlız bırakıyoruz. Sorun bizde yani. Müslümanlarda. Biz bunlara tam manasıyla sahip çıksak, güzel proje demenin ötesine geçip eylemlerimizle destek olsak, bak sonuç nasıl değişecek.

    selametle..

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.