Tek Devlet,Tek Din,Tek Millet,Tek Bayrak Uygulanabilir mi?

Peki sizce bu mümkün müdür ülkemizde uygulanma olasılığı var mıdır,demokrasiye uygun mudur? Diğer etnik kökene sahip ve farklı inanç ve din mensubu insanları içinde doğru mudur? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ...


  1. Alt 05-12-2012, 20:56 #1
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Peki sizce bu mümkün müdür ülkemizde uygulanma olasılığı var mıdır,demokrasiye uygun mudur?
    Diğer etnik kökene sahip ve farklı inanç ve din mensubu insanları içinde doğru mudur?



    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da AKP il kongresinde yine "tek"ledi. 4 kırmızı çizgilerinin olduğunu söyleyen Erdoğan bunları: "Tek devlet, tek din, tek millet ve tek bayrak" olarak açıkladı.

    Erdoğan konuşmasında çatışmaları önlemek için operasyon bölgelerine yürüyerek canlı kalkan olan sivil halka ateş püskürdü. Erdoğan, "Askerin, polisin önüne canlı kalkan olarak dikiliyorlar. Cesaretiniz, vicdanınız var da niçin teröristin, kalleş intihar bombacılarının önünde canlı kalkan olmuyorsunuz" dedi. "Doğu'da, Güneydoğu'da yüzlerce anne gözünü dağ yoluna dikmiş sabahtan akşama, akşamdan sabaha çocuğunun yolunu gözlüyor. Ama bu beyefendiler, hanımefendiler, bu savaş baronları 'terör örgütü değil' diyerek, 'asla teslim olmasınlar' diyerek bu annelerin acısını, hasretini ayaklar altına alarak Kürtlerin acısıyla adeta dalga geçiyorlar" diyen Erdoğan "vatanımıza, bayrağımıza yönelik her türlü saldırıya misliyle cevap vereceğiz" diyerek savaş ısrarını sürdürdü.

    Bunları yaparken asla hukuktan taviz vermeyeceklerini öne süren Erdoğan "Bu terör örgütü uzantıları ikide bir bizim 'tek dil' ifadesini kullandığımızdan bahsediyor. Ben 4 tane kırmızı çizgimizin olduğunu söyledim. Neydi o dört temel çizgi? 1-Tek millet, 2-Tek bayrak 3-Tek din 4-Tek devlet" dedi.

  2. Alt 05-12-2012, 21:55 #2
    Sukut Mesajlar: 19
    dili sürçmüş

  3. Alt 05-12-2012, 23:43 #3
    safinaz Mesajlar: 3.348
    İllaki birlik ve beraberlik için bunlardan biri veya birilerine ihtiyaç vardır.Nitekim ülkemizin tarihi boyunca bunun gibi bir takım politikalar uygulanmıştır.Turancılık,ümmetçilik,milliye tçilik vs.

    Ancak birisi uygulanırken diğerleri ötekileşebiliyor.Ülkenin üvey evladı olabiliyor.
    Benim şahsi kanaatim en uygulanabilir olan TEK DİN'dir.
    Bu da tabi ki islam dinidir.Nüfusun %99'unun kimliğinde islam yazar.

    İslam,İnsanoğlu varolduğundan beri Allah'ın insanlığa rehber olması için buyurduğu öğretiler bütünüdür ki yenilendikce sadece isim değiştirmiştir.İslamın Önceki adları yahudilik,hristiyanlık ve en son olarakda müslümanlıktır.

    Ülkemizde de bunlardan farklı bir din mensubu olduğunu da zannetmiyorum.Eski hak din mensuplarıda islamda kendilerine paye bulacaklardır.Bir Hz.İsa ve Hz.Musa müslümanların da peygamber kabul ettiği peygamberlerdir en basit örneği ile.

    Tek Bayrak ise,zaten çok dini motifleri olan bir bayrağımız var.Bu topraklarda yaşayan ve kurtuluş savaşında bu bayrağa rengini veren kanını akıtmayan atası olmayanda yoktur.

    Dil bir iletişim aracıdır.Ortak bir dile ihtiyaç vardır ki en azından formal ve resmi durumlarda kullanılmak üzere yine Türkçe ortak dil olarak kullanılırken diğer dillere de serbestlik getirilmelidir.

    Tek millet olayı bence imkansız.Dinimiz var diyerek milletleri karıştırmayalım yok sayalım demekle olmuyor.Allah bile insanları kavim kavim yaratmıştır.Peygamberimizin bile milleti vardır.
    Herkesi Türk sayalım diyorsa- ki zannetmiyorum böyle birşey diyeceğini - o zaman çok büyük bir demokrasi ayıbı olur.

  4. Alt 06-13-2012, 11:59 #4
    berazi Mesajlar: 4
    Yüzyıllar öncesinin Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye'nin devlet-millet- yönetimini anlamaya çalışmak, bu günkü sorunlarımızı çözmemize yardımcı olur, diye düşünüyorum. DEMOKRASİ ise, her kesin kendine göre anlayıp yorumladığı bir kavram...

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.