"Suriye´de çocuklara işkence yapılıyor"   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 02-03-2012 (13:26)   Son Mesaj: 02-03-2012 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    02-03-2012

    "Suriye´de çocuklara işkence yapılıyor"

    "Suriye´de çocuklara işkence yapılıyor"
    İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye'de güvenlik güçlerinin çocuklara işkence yaptığını açıkladı.

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) raporunda, Suriye'de askerlerin ve polislerin 13 yaşına henüz girmiş bazı çocukları tutukladıklarını ve işkence yaptıklarını belirtti.

    Sivil toplum kuruluşu, çocukların insanlığa aykırı durumlarda tutulduğu, işkenceye maruz kaldığı ve evlerinde ya da sokaklarda öldürüldüğü en az 12 vakanın bulunduğunu vurguladı.

    HRW, Suriye hükümetini okulları cezaevi ve askeri üslere çevirmek, bu binalara keskin nişancılar yerleştirmekle suçladı.

    Raporda, henüz 13 yaşındaki bazı çocukların güvenlik güçleri tarafından tek başlarına hapsettikleri, dövüldükleri, işkence edildikleri belirtildi.

    HRW, BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye hükümetinin insan hakları ihlallerini sona erdirmesini ve BM İnsan Hakları Konseyi'nin soruşturma komisyonu ile işbirliği yapmasını istemesi yönünde çağrı yaptı. HRW, Suriye hükümetinin okul ve hastanelere güvenlik güçlerini yerleştirmeye son vermesini de istedi.




    "Suriye´de çocuklara işkence yapılıyor" Yorumları