Suriye aktivistler: Ölü sayısı 69 oldu   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-27-2012 (18:33)   Son Mesaj: 01-27-2012 (18:33)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    01-27-2012

    Suriye aktivistler: Ölü sayısı 69 oldu

    Suriye aktivistler: Ölü sayısı 69 oldu
    Suriyeli muhalif aktivistler, bugün ülkenin çeşitli kentlerinde yönetim karşıtı olaylarda ve şiddetli çatışmalarda ölenlerin 69'a ulaştığını belirtti.

    Bugün sabahtan itibaren ülke genelinde askeri operasyonların düzenlendiğini ve şiddetli çatışmalar yaşandığını ifade eden aktivistler, Cuma namazı sonrasında da yönetim karşıtı gösteriler düzenlendiğini ve çeşitli kentlerde ölenlerin sayısının 69'a ulaştığını kaydetti.

    Aktivistler, ölenlerin daha çok Şam'ın çevre mahallelerinden olduğunun altını çizdi.

    Muhalifler, sosyal paylaşım ağları üzerinden paylaştıkları bilgilerde ülkede son birkaç gün içinde şiddet eylemlerinin arttığını, askeri operasyonların yoğunlaştığını ve çatışmaların sıkılaştığını belirtti.

    Muhaliflerin yayınladıkları videolarda, Hama'nın Bab Kıble bölgesinde elleri ve ayakları bağlı insan cesetlerinin görüntüleri ve cesetlerdeki işkence izleri ile Humus kentinde Brezil sokağına atılmış insan cesetlerinin görüntüleri dikkati çekiyor.

    Bunun yanı sıra Suriyeli muhaliflerin yerel komiteleri, bugün birçok kentte düzenlenen gösterilerin çoğuna güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini ve müdahale sonucunda birçok kişinin hayatını kaybettiğini ve onlarca göstericinin de yaralandığını aktardı.

    Komiteler, güvenlik güçlerinin olmadığı Şam'ın Arbin bölgesinde binlerce insanın protesto gösterileri düzenlediğini kaydetti.

    Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, Şam'ın Midan semtinde el yapımı bir bombanın patlaması sonucunda bir çocuğun hayatını kaybettiğini, güvenlik güçlerinin de aralarında bulunduğu birçok kişinin de yaralandığını duyurdu.

    SANA, çeşitli illerde güvenlik güçlerinin ve ordu birliklerinin silahlı gruplara karşı operasyonlarının devam ettiğini kaydetti.

    Muhalif kaynaklara göre geçtiğimiz yıl Mart ayında başlayan olaylarda bu güne kadar 6 bini aşkın insan hayatını kaybetti.




    Suriye aktivistler: Ölü sayısı 69 oldu Yorumları