Alman Yeşiller aşırı sağa karşı uyardı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 01-20-2012 (16:46)   Son Mesaj: 01-20-2012 (16:46)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    01-20-2012

    Alman Yeşiller aşırı sağa karşı uyardı

    Alman Yeşiller aşırı sağa karşı uyardı
    Alman Yeşiller Partisi eşbaşkanları Claudia Roth ve Cem Özdemir, aşırı sağa karşı her zaman dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

    Roth ve Özdemir, 2. Dünya Savaşı sonrasında müttefik ülke liderlerinin Almanya'nın geleceğini belirlediği Wannsee Konferansının 70. yılı vesilesiyle ortak yazılı açıklama yaptı.

    Son olarak aşırı sağcılar tarafından işlenen cinayetlerin aydınlatılmasının Nazi rejiminin korkunç yüzüyle yüzleşilmesinin günümüzde bile ne kadar önemli olduğunu gösterdiği belirtilen açıklamada, "Her türlü sağcı teze karşı dikkatli olunmalı ve demokratik çoğulcu bir toplum için mücadele edilmeli" ifadeleri kullanıldı.

    Alman makamlarının, cinayetlerin önlenmesinde başarısız kaldığını ifade eden parti liderleri, bu başarısızlığın devlet kuruluşlarının etkili bir şekilde kontrol edilmesinin önemini bir kez daha gündeme getirdiğini kaydetti.

    Roth ve Özdemir, olayların tümüyle aydınlatılmasının önemine de değinerek, bunun, kurbanların gurur verici bir şekilde anılmasının ve aileleriyle dayanışma gösterilmesinin temelini oluşturduğunu ifade etti.




    Alman Yeşiller aşırı sağa karşı uyardı Yorumları