Müşerref: Ordu siyasete karışmamalı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 01-20-2012 (06:58)   Son Mesaj: 01-20-2012 (06:58)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    01-20-2012

    Müşerref: Ordu siyasete karışmamalı

    Müşerref: Ordu siyasete karışmamalı
    Müşerref, Pakistan ordusunun siyasete müdahale etmemesi gerektiğini belirtti.

    Kadir Uysaloğlu'nun haberi

    Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ülkesine yapacağı ziyareti ertelemek istemediğini, fakat ülke şartlarının elverişli olmaması durumunda gidişini erteleyebileceğini söyledi.

    Londra'da, partisi Tüm Pakistan İslam Birliği'nin yeni merkezinin açılışını yapan Müşerref, Pakistan gezisiyle ilgili basında çıkan iddialara açıklık getirerek ülkesindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Pakistan'a kesinlikle dönmek istediğini ancak gidişiyle halkı için bir problem oluşturmak istemediği için bunun zamanlamasının önemli olduğunu vurgulayan Müşerref, ülkesinde mahkemeye çıkmaktan korkmadığını, çünkü güçlü bir hukuk ekibine sahip olduğunu kaydetti.

    1999 yılında ordu komutanıyken askeri darbeyle yönetimi ele geçiren Müşerref, ordunun olası erken seçimlerin adil ve düzgün gerçekleşmesi için önemli bir göreve sahip bulunduğunu ancak ordunun siyasete müdahalesiyle Pakistan'daki sorunların çözülemeyeceğini, çözümün siyasette olduğunu ifade etti.

    "Ülkede elverişli koşullar bulunmadığı gerekçesiyle Pakistan'a gidiş tarihini erteledi" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığına da değinen Müşerref, Pakistan ziyaretini daha önce planladıkları 27-30 Ocak tarihleri arasında yapma niyetinde olduğunu, ancak Pakistan"daki parti yetkililerinin ülkedeki durumu inceleyip onay vermesinin ardından tarih konusunda tam olarak kararını vereceğini ifade etti.

    Pakistanlı siyasetçi, "Ülkeme dönmem durumunda nelerin olabileceği partimin yetkilileri tarafından gözden geçiriliyor. İncelemenin ardından, planlanan tarihlerde Pakistan"a gitmem veya erteleme konusunda bazı tavsiyelerde bulunacaklar. Henüz bir tavsiyede bulunmadılar. Bu tavsiyeler geldiğinde, bunları değerlendirip bir karar vereceğim" diye konuştu.

    Geçtiğimiz hafta Karaçi şehrindeki siyasi bir toplantıya telekonferans yoluyla katılan Müşerref, 27-30 Ocak tarihleri arasında Pakistan'da bulunacağını söylemişti. Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik, bu açıklama üzerine, Müşerref'in 2007 yılında öldürülen eski başbakanlardan Benazir Butto suikastında ihmali olduğu gerekçesiyle tutuklanacağını bildirmişti. 2008 yılında görevi bırakmak zorunda kalarak Dubai'ye yerleşen eski Devlet Başkanı Müşerref, sık sık Londra"ya da gelerek siyasi temaslarda bulunuyor.




    Müşerref: Ordu siyasete karışmamalı Yorumları