WSJ: Hrant Dink için büyük protesto   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-20-2012 (00:44)   Son Mesaj: 01-20-2012 (00:44)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    01-20-2012

    WSJ: Hrant Dink için büyük protesto

    WSJ: Hrant Dink için büyük protesto
    ABD'nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), Agos gazetesi genel yayın yönetmeni iken 5 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hrant Dink için İstanbul'da protesto yürüyüşü yapıldığını yazdı.

    Gazetenin internet sitesinde yayımlanan İstanbul mahreçli haberde, Hrant Dink'in öldürülüşünün 5. yıl dönümünde İstanbul'da büyük bir protesto yürüyüşü yapıldığı belirtilerek ''yürüyüşün, son yıllarda Türkiye'de demokrasi ve insan hakları adına yapılan en büyük gösteri olduğu'' ileri sürüldü.

    Haberde yürüyüşe katılanların, ''Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Hrant'ız'' sloganları attıkları ve pankartlar taşıdıkları kaydedilirken yürüyüşte Dink'in soruşturmasının daha kapsamlı şekilde yapılmasının talep edildiği de yazıldı.

    Haberde, hükümetin yargı hizmetlerinin daha etkin, süratli ve verimli şekilde sürdürülebilmesi amacıyla 100 kadar yeni düzenleme ve reform yapacağını açıkladığı da okuyuculara duyuruldu.




    WSJ: Hrant Dink için büyük protesto Yorumları