Müşerref Pakistan ziyaretini ertelemeyecek   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 01-19-2012 (21:46)   Son Mesaj: 01-19-2012 (21:46)    Cevap: 0    Gösterim: 467  

    01-19-2012

    Müşerref Pakistan ziyaretini ertelemeyecek

    Müşerref Pakistan ziyaretini ertelemeyecek
    Pakistan’ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ülkesine yapacağı ziyareti ertelemeyeceğini açıkladı.

    "Ülkede elverişli koşullar bulunmadığı gerekçesiyle Pakistan'a dönme kararını erteledi" iddiaları üzerine Londra"da bir basın toplantısı düzenleyen Müşerref, Pakistan gezisini ertelemeyeceğini ve daha önce belirtilen 27-30 Ocak tarihleri arasında ülkesine ziyaret edeceğini söyledi.

    Müşerref, Pakistan"daki arkadaşları ve sevenlerinin gezisini ertelemesi yönünde tavsiyede bulunmasına rağmen ülkesine gitmeyi ertelemeyeceğini belirtti.

    Geçtiğimiz hafta Karaçi şehrindeki siyasi bir toplantıya telekonferans yoluyla katılan Müşerref, 27-30 Ocak tarihleri arasında Pakistan'da bulunacağını söylemişti.

    Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik bu açıklama üzerine, Müşerref"in, 2007 yılında öldürülen eski başbakanlardan Benazir Butto suikastında ihmali olduğu gerekçesiyle tutuklanacağını bildirmişti.

    2008 yılında görevi bırakmak zorunda kalarak Dubai'ye yerleşen eski Devlet Başkanı Müşerref", sık sık Londra"ya da gelerek siyasi temaslarda bulunuyor.




    Müşerref Pakistan ziyaretini ertelemeyecek Yorumları