Hırvatistan´da AB üyeliği tartışmaları   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-19-2012 (17:45)   Son Mesaj: 01-19-2012 (17:45)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

    01-19-2012

    Hırvatistan´da AB üyeliği tartışmaları

    Hırvatistan´da AB üyeliği tartışmaları
    Hırvatistan Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç, "AB üyeliği referandumu" ile ilgili katıldığı konferansta üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi.

    Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç, Riyeka kentinde üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen, ''Hırvatistan'ın AB Üyeliği referandumu'' konulu konferansta, ülkesinin AB'ye girememesi halinde emeklilerin maaşlarının ödenemeyeceğini söyledi.

    AB üyeliği için yapılacak referandumun Hırvatistan için hayati önem taşıdığını belirten Pusiç, ''Ben size sevimsiz görünebilirim, ancak kendi hayatınıza sevimsiz olmayın. Olay bundan ibaret. Kafanızı çalıştırın. Bu devletin geleceği için oy verin'' dedi.

    Pusiç'in bu sözlerine salondaki öğrencilerin bir kısmı tepki gösterdi. Öğrenciler, AB üyeliği ile Hırvatistan'ın bağımsızlığının tehlikeye gireceğini öne sürdü ve daha sonra salonu terk etti.

    AB ile katılım müzakerelerine 2005 yılında Türkiye ile birlikte başlayan Hırvatistan, 9 Aralık 2011 tarihinde AB'ye katılım anlaşması imzaladı. Hırvatistan'ın AB üyeliğinde nihai karar, 22 Ocak tarihinde yapılacak referandumda belli olacak. Hırvatistan'daki çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, ülkenin AB üyeliğiyle ilgili lehte ve aleyhte çeşitli kampanya yürütüyor.




    Hırvatistan´da AB üyeliği tartışmaları Yorumları