"İran´a karşı kendimizi savunmayı deneriz"   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 01-19-2012 (16:51)   Son Mesaj: 01-19-2012 (16:51)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    01-19-2012

    "İran´a karşı kendimizi savunmayı deneriz"

    "İran´a karşı kendimizi savunmayı deneriz"
    "İran´a karşı kendimizi savunmayı deneriz"

    Suudi Arabistan'ın eski İstihbarat Başkanı Prens Türki El Faysal, İran'dan gelebilecek tehditlere karşı ülkesinin seçenekleri kullanabileceği yönünde mesaj verdi.

    Faysal, Dubai'de dün gerçekleştirilen 'Körfez Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, İran ile ilgili gerek ülkesinin gerekse bölgenin güvenliğini korumak için ellerindeki tüm seçenekleri kullanabileceklerini ifade ederek şunları söyledi:

    "Bizim çıkarlarımıza ve güvenliğimize karşı oluşabilecek herhangi bir tehdide karşı kendimizi, milli ve bölgesel güvenliğimizi korumak için bütün seçenekleri kullanabiliriz. İran uluslararası kararlar aldığımız zaman bizi tehdit etmemeli. Hürmüz'ün güvenliğini ve dünyanın enerji akışını tarafsız bir hale getirmeli. Ortaklarımız bölgenin güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Ve bu çalışmalar tamamı ile barışçıl amaç taşıyor. Fakat İran sürekli olarak bölgenin güvenliğini tehlike altına atıyor, yabancı müdahaleleri provoke ediyor."

    Prens Türki El Faysal daha önce Suudi Arabistan'ın Washington ve Londra Büyükelçilikleri görevinde de bulunmuştu.




    "İran´a karşı kendimizi savunmayı deneriz" Yorumları