"Schulz´u ben Türk dostu yaptım"   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 01-19-2012 (14:46)   Son Mesaj: 01-19-2012 (14:46)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    01-19-2012

    "Schulz´u ben Türk dostu yaptım"

    "Schulz´u ben Türk dostu yaptım"
    "Schulz´u ben Türk dostu yaptım"

    Almanya'daki tanınmış işadamlarından biri olan Kemal Şahin, Avrupa Parlamentosu'nun yeni başkanı Martin Schulz'un kendisiyle tanışmasından sonra Türkiye dostu olduğunu söyledi.

    Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dün akşam katıldığı Almanya Uyum Vakfı'nın yeni yıl davetinde hazır bulunan Şahin, A.A'ya yaptığı açıklamada, 18 yıl önce Aachen yakınlarındaki Würzelen kentinde yatırım yapmak için, o zamanlar Würzelen Belediye Başkanı olan Schulz ile tanıştığını ve Schulz'un kendisine bir yatırım alanı bulduğunu belirterek, "Kendisi başlangıçta Türkiye'nin AB üyeliğine karşıydı. Martin Schulz, benimle tanışmasından sonra Türkiye dostu oldu" dedi.

    Schulz'un önceleri Türkiye'yi tanımamış olduğunu ifade eden Şahin, bu nedenle kendisiyle bir kaç kez Türkiye'ye de gittiğini, Schulz'un burada Türkiye'yi tanıma fırsatı bulduğunu ve bir Türkiye dostu olduğunu söyledi.

    Avrupa Parlamentosu'nun özellikle Türkiye hakkında aldığı kararların geçmişte çoğu zaman olumsuz olduğunu hatırlatan Şahin, bu durumun Schulz ile birlikte değişeceğine ve Schulz'un Avrupa Parlamentosu başkanı olmasının Türkiye adına faydalı olacağına inandığını kaydetti.

    Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Yeşiller Partisinin Avrupa Parlamentosu'ndaki çoğunluğu elde etmesinin gelecekte Türkiye hakkında alınacak kararları da olumlu yönde etkileyeceğini savunan Şahin, Schulz'un Almanya'daki sorunları da iyi bildiğini ve bu sorunların giderilmesinde de Avrupa Parlamentosu'nda önemli rol oynayabileceğini söyledi.

    Schulz'u arayarak kendisini tebrik ettiğini de belirten Şahin, kendisini en yakın zamanda ziyaret etmek istediğini, ancak bunun için henüz bir zaman belirlemediklerini sözlerine ekledi.




    "Schulz´u ben Türk dostu yaptım" Yorumları