Lübnan´da deprem tehdidi   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-19-2012 (14:49)   Son Mesaj: 01-19-2012 (14:49)    Cevap: 0    Gösterim: 694  

    01-19-2012

    Lübnan´da deprem tehdidi

    Lübnan´da deprem tehdidi
    Lübnan´da deprem tehdidi

    Lübnan'da Beyrut milletvekili Muhammed Kabbani, ülkede bir deprem olursa binaların yüzde 20'sinin yıkılacağını öne sürdü.

    Beyrut'ta Pazar günü çöken 6 katlı binada 27 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, ülkede binaların kalitesi üzerine tartışmalar yapılmaya başladı.

    Lübnan Parlamentosunda görev yapan Beyrut milletvekili Kabbani, ülkedeki birçok şehirde binaların kalitesiz olduğunu belirterek, "Allah göstermesin, bir deprem halinde binaların yüzde 20'sinin yıkılma riski var. Ben yakın zamanda deprem olacağını zannetmiyorum, ama biz de bir an önce inşaat kalitesi iyi olmayan binaları yeniden yapmalıyız" dedi.

    Lübnan basınında yer alan haberlerde ise ülkenin birçok yerinde belediyelere, oturdukları binaların çürük olduğunu belirten başvurular yapıldığı bildirildi.

    Özellikle Beyrut'ta iç savaş öncesi yapılan binalar, eğer içlerinde kiracılar varsa bina sahipleri tarafından üzerlerine "bir çivi bile çakılmadan" duruyor. Lübnan yasalarına göre, iç savaş döneminde bir evde kirayla oturanlar, hiç kira artışı yapmadan bu evde oturabiliyor. Ev sahipleri de onları evden çıkaramadıkları için, binalara çökene kadar yatırım yapmıyor.

    Beyrut'un Hristiyan bölgesi olarak bilinen Eşrefiye semtinde, Pazar günü çöken binada 27 kişi hayatını kaybetti ve 12 kişi yaralandı.




    Lübnan´da deprem tehdidi Yorumları