Fransa Türkleri´nden meclise tepki   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 01-19-2012 (11:06)   Son Mesaj: 01-19-2012 (11:06)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    01-19-2012

    Fransa Türkleri´nden meclise tepki

    Fransa Türkleri´nden meclise tepki
    Fransa Türkleri´nden meclise tepki

    Fransa'daki Türkiye Kökenli Vatandaşlar Dernekleri Birliği, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin senato gündemine alınmasına tepki gösterdi.

    Fransa'daki Türkiye Kökenli Vatandaşlar Dernekleri Birliği RACORT tarafından yapılan açıklamada, "seçim ve oy kaygısıyla yasa teklifinin senatoya getirilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz" denildi.

    Diyalog yanlısı Türk ve Ermenilerin uzlaşma girişimlerine bu yasa teklifinin büyük zarar vereceği ifade edilen açıklamada, ''yasa teklifinin sadece iki taraftaki aşırı uçların güçlenmesine yol açacağı'' ifade edildi.

    ''1915 olaylarıyla ilgili trajedi konusunda öncelikli çalışmanın Türkiye ve Ermenistan arasında olması'' gerektiği vurgulanan açıklamamada, Fransa'daki yasa teklifinin, ifade ve düşünce özgürlüğüne aykırı olduğu ve özgür tartışma ortamı önünde engel teşkil edeceği ifade edildi.

    'Türkiye'nin de geçmişiyle yüzleşmesi gerektiğine ve bunun demokratikleşme süreciyle ilintili olduğunu inanıyoruz'' ifadesi kullanılan açıklamada, Türkiye'de demokratikleşme süreci açısından daha fazla adımlar atılması istendi.




    Fransa Türkleri´nden meclise tepki Yorumları