Dışişleri Komisyonu Gürcistan´dan ayrıldı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-18-2012 (20:52)   Son Mesaj: 01-18-2012 (20:52)    Cevap: 0    Gösterim: 389  

    01-18-2012

    Dışişleri Komisyonu Gürcistan´dan ayrıldı

    Dışişleri Komisyonu Gürcistan´dan ayrıldı
    Dışişleri Komisyonu Gürcistan´dan ayrıldı

    Gürcistan'da resmi temaslarda bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve beraberindeki heyet, başkent Tiflis'ten ayrıldı.

    Temasları kapsamında Gürcistan Adalet Bakanı Zurab Adeişvili, İçişleri Bakanı Vano Merabişvili, İskan ve Göçmenler Bakanı Koba Subeliani ve Milli Güvenlik Kurulu Sekreteri Georgi Bokeria ile görüşen heyet ayrıca, Gürcü Parlamentosunu da ziyaret etti ve Parlamento Başkan Vekili Georgi Tsereteli ile Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Akaki Minaşvili ile bir araya geldi.

    Gelirler Servisi Gümrükleme Bölgesi ile mülteci kampını da ziyaret eden heyet, görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra enerji projeleri ile Gürcistan'ın NATO ve Avrupa Birliği üyeliğiyle ilgili konuları ele aldı ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğü konusunda Türkiye'nin tutumunu bir kez daha dile getirdi.

    Gürcistan'daki temaslarını tamamlayan heyeti, havalimanında Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Murat Burhan uğurladı.

    AA




    Dışişleri Komisyonu Gürcistan´dan ayrıldı Yorumları