Rus TV´sinde ABD büyükelçisine suçlama   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 01-18-2012 (20:52)   Son Mesaj: 01-18-2012 (20:52)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    01-18-2012

    Rus TV´sinde ABD büyükelçisine suçlama

    Rus TV´sinde ABD büyükelçisine suçlama
    Rus TV´sinde ABD büyükelçisine suçlama

    Rus devlet televizyonu, ABD'nin yeni Moskova Büyükelçisi Michael McFaul'u, ''Muhalefet liderlerini destekleme ve ülkede olası bir devrim için teşvik etmekle'' suçladı.

    Rus Devlet televizyonu olan ''1'inci Kanal'' McFaul'un Moskova'daki görevine atanmasıyla ilgili yaptığı yayınd,a Amerikan Büyükelçisini ülkedeki muhalefeti destekleyerek rejim değişikliği yapmaya çalışmakla suçladı.

    Kanalın analistlerinden Mihail Leontev de programda yaptığı açıklamada, ''Bay McFaul, Rusya konusunda uzman değil. Kendisi özellikle demokrasinin teşviki konusunda uzman'' ifadesini kullandı.

    Haberde, McFaul'un Rusya ile ilgili daha önce Ulusal Demokratik Enstitütüsünde çalıştığı belirtilerek, söz konusu enstitünün de ''ABD'deki istihbarat servisleriyle yakınlığıyla tanındığı'' ifadesine yer verildi.

    McFaul'un daha önce Rusya Başbakanı Vladimir Putin aleyhinde yüzlerce makale yazdığı belirtilen yorum-haberde, Amerikan Büyükelçisinin 2001 yılında yazdığı kitabın başlığının da ''Rusya'da tamamlanamayan devrim. Gorbaçov'dan Putin'e siyasi değişim'' olduğuna işaret edildi.

    Leontev, açıklamasını, ''Sayın Büyükelçi McFaul, Rusya'ya özel bir amaç için mi çalışmaya geldi? Bu da devrimi tamamlamak mı?'' sorusuyla sürdürdü.

    Haberde daha sonra, Rus muhalefet ve sivil toplum örgütleri liderlerinin ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinde McFaul ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns ile görüşmeden sonra binadan ayrılmaları görüntüsüne yer verilerek, ''McFaul'un görevindeki ilk resmi resepsiyonları'' ifadesine yer verildi.

    McFaul, haberin ardından, blogunda yaptığı açıklamada, Rusya'ya gelen Amerikalı yetkililerin hem sivil toplum örgütü hem de hükümet temsilcileriyle görüşmeler yaptığını belirterek, ''Biz buna çift taraflı randevu diyoruz. Bu liderleri dinleyerek çok şey öğrendik'' dedi.

    Büyükelçi McFaul, ABD-Rusya ilişkilerinde en iyi uzmanlardan biri olarak bilindiği gibi ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin iki ülke ilişkilerinin ''sıfırlanarak yeniden başlatılması'' fikrinin de önemli destekçilerinden biri olarak tanınıyor.

    MecFaul, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından da Kanal 1'in haberiyle ilgili açıklamasında, ''İlişkilerin sıfırlanarak yeniden başlatılmasıyla ilgili 3 yıllık süreç hakkında tek bir kelime yok. Dün Kremlin yetkilileriyle yaptığım görüşmeler bundan daha sıcak olamazdı. Çoğulculuk'' ifadesini kullandı.




    Rus TV´sinde ABD büyükelçisine suçlama Yorumları