Bosna-Hersek´e çifte müjde   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 01-18-2012 (12:49)   Son Mesaj: 01-18-2012 (12:49)    Cevap: 0    Gösterim: 441  

    01-18-2012

    Bosna-Hersek´e çifte müjde

    Bosna-Hersek´e çifte müjde
    Bosna-Hersek´e çifte müjde

    Singapur merkezli internet sitesi, Bosna-Hersek'i birinci ''helal'' hedef noktası olarak belirledi. National Geographic dergisi de Bosna-Hersek'i 2012 yılında ''en iyi macera turizmi'' ülkeleri kategorisinde gösterdi.

    Müslüman turistler için ''helal'' turizm araştırması yapan Singapur merkezli internet sitesi ''Crescentrating'', 2012 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi olmayan ülkeler arasında Bosna-Hersek'i birinci ''helal'' hedef noktası olarak belirledi.

    Dünyaca ünlü National Geographic dergisi de Bosna-Hersek'i 2012 yılında ''en iyi macera turizmi'' ülkeleri kategorisinde gösterdi.

    Tarihi ve doğal güzellikleriyle Balkanlar'ın merkezi konumundaki Bosna-Hersek'in sahibi olduğu bu eşsiz potansiyel, turizm alanında önemli çalışma yürüten kuruluşların da dikkatini çekmeye başladı.

    Merkezi Singapur'da bulunan, dünyanın çeşitli yerlerindeki Müslüman turistler için ''helal'' turizm araştırması yapan ''Crescentrating'' internet sitesi, 2012 yılının ''en helal bölgelerini'' okuyucularıyla paylaştı.

    İnternet sitesinin dünyanın çeşitli bölgelerinde yaptığı araştırmada, ''helal'' turizm alanında ülkeler, İİT üyesi ''olanlar'' ve ''olmayanlar'' olarak iki kategoriye ayrıldı.

    İİT ülkeleri arasında ''helal'' turizmde Malezya ''birinci'', Mısır ''ikinci'' Türkiye ise ''üçüncü'' sırada yer aldı. İnternet sitesi, bu ülkelerin ''helal bilinçli'' tatilcilere çok şey sunduğunu yazdı.

    İnternet sitesi, 2012 yılında İİT üyesi olmayan ülkeler arasında Bosna-Hersek'i birinci ''helal'' hedef noktası olarak belirledi. Bu kategoride, Bosna-Hersek'ten sonra Singapur ''ikinci'' ve Güney Afrika ''üçüncü'' sırada yer aldı.

    Bosna-Hersek'i birinci ''helal'' noktası olarak seçen sitede, bu ülkenin Güneydoğu Avrupa'nın en egzotik tatil yeri olarak kabul edildiği kaydedildi. Ülkeyi ziyaret edecek ''helal bilinçli'' tatilcilerin asla pişman olmayacağını belirten sitede, ''Doğu ile Batı'nın buluştuğu tarihin kavşağı olarak nitelendirilen'' Bosna-Hersek'in Saraybosna, Mostar ve Bihaç ile kayak merkezlerinden de bahsedildi. Blagay'daki ''Sarı Saltuk Tekkesi'' ile tarihi Türk köyü ''Poçitel''in güzelliklerine de sitede yer verildi.

    -''Bosna, 'macera arayan turistler için' de en iyi''-

    Dünyaca ünlü National Geographic dergisi de Bosna-Hersek'i 2012 yılında ''en iyi macera turizmi'' ülkeleri kategorisinde gösterdi.

    Macera seven turistlerin, Bosna-Hersek'in ''Himalayaları'' olarak adlandırılan Prenj Dağları'na bisiklet turu ile gidebileceğini belirten dergi, zirvedeki ''Lukomir'' köyünün de görülmeye değer olduğunu kaydetti.

    Bu bölgede ''doğa harikası'' göllerin ve şelalelerin görülmeye değer olduğunu belirten dergi, 2012 yılında maceraseverlerin Bosna-Hersek'in yanı sıra Avustralya'daki Ningalo kıyılarında ''dalış'', Meksika'daki Todos Santos'ta ''sörf'', Çin'in Mustagatu'da ''tırmanış'', ABD'nin Rhode Island eyaletindeki Narragansett'te ise ''kayık''la gezinti yapabileceklerini vurguladı.




    Bosna-Hersek´e çifte müjde Yorumları