Pakistan: Taliban´ın 1 numarasını öldü   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-15-2012 (17:48)   Son Mesaj: 01-15-2012 (17:48)    Cevap: 0    Gösterim: 373  

    01-15-2012

    Pakistan: Taliban´ın 1 numarasını öldü

    Pakistan: Taliban´ın 1 numarasını öldü
    Pakistan: Taliban´ın 1 numarasını öldü

    Pakistanlı istihbarat birimleri, Pakistan Talibanı’nın bir numaralı isminin öldüğü yönünde bilgiye ulaştıklarını açıkladı.

    İstihbarat yetkilileri, grubun telsiz görüşmelerinden elde edilen bilgilerin Hakimullah Mehsud"un öldüğüne işaret ettiğini kaydetti.

    Pakistanlı istihbarat yetkilileri, Pakistan Talibanı üyeleri arasındaki telsiz görüşmelerinde geçen konuşmalarından örgütün bir numaralı isminin öldüğü yönünde bilgi edindiklerini bildirdi. Pakistan Talibanı"nın elebaşısı Mehsud"un 12 Ocak"ta ABD"nin füze saldırında öldüğü ifade ediliyor. Militanların bir kısmının telsiz konuşmalarında Mehsud"un Kuzey Veziristan"da öldüğünü konuşurken, bir diğeri ise bu konunun telsizden konuşulmaması yönünde diğerlerini uyardığı kaydedildi.

    Pakistan Talibanı"nın sözcüsü Asimullah Mehsud ise grubun bir numaralı isminin öldüğü yönündeki haberleri yalanlayarak, Hakimullah Mehsud"un füze saldırısı yaşandığı dönemde bölgede olmadığını savundu.

    Pakistan Talibanı olarak bilinen ve 2007 yılında kurulan Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), Pakistan"da aşiret bölgesinde faaliyet gösteren çeşitli militan gruplarının şemsiye örgütüdür. Örgütün Afgan Talibanı ve El Kaide ile bağlantısı bulunuyor. ABD, TTP"yi terörist örgüt olarak kabul ederken, Pakistan"da ise birçok saldırıdan sorumlu tutuluyor.




    Pakistan: Taliban´ın 1 numarasını öldü Yorumları