Basın mensupları gerv kararı aldı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-13-2012 (16:52)   Son Mesaj: 01-13-2012 (16:52)    Cevap: 0    Gösterim: 432  

    01-13-2012

    Basın mensupları gerv kararı aldı

    Basın mensupları gerv kararı aldı
    Basın mensupları gerv kararı aldı

    Yunanistan'da, hükümetin ekonomi politikasına ve işten çıkarılmalara itiraz eden basın sektörü çalışanları 17 ve 18 Ocak tarihlerinde 48 saatlik grev kararı aldı.

    Yunanistan Yazarlar Federasyonu POESY'den yapılan açıklamada, Yunan Radyo ve Televizyonu ERT Çalışanları Federasyonu POSPERT ve Basın-Yayın Kurumları Çalışanları Dernekleri Federasyonu POEPTYM'nin ortak kararıyla 17 Ocak Salı günü saat 06.00'da başlayacak grev süresince tüm özel ve devlet basın yayın organları çalışanlarına 48 saat süreyle iş bırakma çağrısında bulunuldu.

    POESY'nin açıklamasında, "basın sektöründe Troyka'nın talimatları doğrultusunda alınan önlemlerin, gazetecileri Ortaçağ'a ait çalışma koşullarına mahkum ederek, halkın yaşamını sürdürmesi ve demokrasi ile basın özgürlüğü konusunda karanlık beklentiler oluşturduğu" ifade edildi.

    Yunanistan'da, tasarruf amacıyla devletin yeniden yapılandırılması çerçevesinde Yunan devlet televizyonu ERT'nin birinci kanalı ERT1'in kapatılmasına ve işten çıkarılmalara itiraz eden gazeteciler ayrıca, bir an önce toplu iş sözleşmesi imzalanmasını talep ediyor.

    Bu arada, mali krizle mücadele temelinde uygulanan reformlar çerçevesinde alınan tedbirlere toplumun tüm kesimlerinden itirazlar sürerken, kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarına eşit maaş öngören yeni yasaya itiraz eden devlet memurlarının, yasanın iptali için Danıştay'a toplu başvuruda bulunduğu bildirildi.

    Yunan medyası, 8 bin memur tarafından imzalanan dava dilekçesinde, söz konusu yasanın "eşitlik ilkesini ve memurların mal varlığı ile ilgili haklarını ihlal ettiğinin iddia edildiğini" duyurdu.




    Basın mensupları gerv kararı aldı Yorumları