iPhone 4S çılgınlığı izdihama yol açtı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 01-13-2012 (14:49)   Son Mesaj: 01-13-2012 (14:49)    Cevap: 0    Gösterim: 409  

    01-13-2012

    iPhone 4S çılgınlığı izdihama yol açtı

    iPhone 4S çılgınlığı izdihama yol açtı
    iPhone 4S çılgınlığı izdihama yol açtı

    Gece yarısı mağazaların önlerinde iPhone 4S alabilmek için kuyruğa giren on binlerce Çinli, dondurucu soğuğa rağmen kuyruklarda bekledi.Mağazayahücum eden onlarca izdiahama neden oldu.



    Apple'nin iPhone 4S"in Çin anakarasındaki ilk satışları izdihamla başlarken, satışlar aşırı kalabalık ve yaşanan kargaşalar sonucu iptal edildi.

    Çin"de ikisi başkent Pekin"de, ikisi de ülkenin finans merkezi Şanghay şehrinde olmak üzere 4 mağazası bulunan Apple"ın, söz konusu mağazalarında ilk kez satışa sunulan 4S model cep telefonu, yaşanan kargaşalar sonucu satışı durduruldu. Satışın iptali sebebi olarak, mağaza çalışanlarının can güvenliği ve oluşan uzun kuyruklarda yaşanan kargaşalar gösterildi. Karaborsacılar, telefonları yeniden satabilmek için geceden itibaren 150 yuan (24 dolar) vererek onlarca kişiyi kuyrukta beklemeleri için kiraladı.

    Şanghay"daki Huaihai caddesindeki mağazada satışlar sabah 7"de başladı ve 2,5 saatte bitti. Telefonu satın alanlar ise 500 (80 dolar) yada 1000 (160 dolar) yuan karla başkalarına satmak için kalabalıklar oluşturdu. Pekin"de ise sabah 10"da başlayan satışlar, kargaşadan dolayı bir saat sonra durduruldu.

    Apple"den, ellerindeki stokun tükendiğini açıkladı.

    EKSİ 10 DERECEDE SABAHA KADAR KUYRUKTA BEKLEDİLER

    Gece yarısı mağazaların önlerinde iPhone 4S alabilmek için kuyruğa giren on binlerce Çinli, dondurucu soğuğa rağmen kuyruklarda bekledi. Saatlerce kuyrukta bekleyen ve cep telefonu alamayan birçok Çinli, güvenlik güçleri ile tartıştı. Pekin"de mağazada bir Çinli, satışların iptali üzerine sinir krizine girerek mağazaya yumurta saldırısında bulundu. Satışların iptal edilmesine tepki veren diğer bir Çinli de polis tarafından gözaltına alındı. Dün öğleden sonra sıraya giren ve bugün sabah 6"da telefonu satın alan Gao isimli bir Çinli, "Sonunda satın aldım!" diyerek mutluluğunu ifade etti.

    iPhone 4S"in satışı resmi olarak China Unicom şubeleri ile Apple"ın mağazalarında yapılıyor.

    Çin, Apple"ın ABD"den sonra en büyük ikinci pazarı konumunda bulunuyor. Çin"de 900 milyon cep telefonu kullanıcısı bulunuyor.




    iPhone 4S çılgınlığı izdihama yol açtı Yorumları