Suudi Arabistan´da çatışma: 1 ölü   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-13-2012 (13:49)   Son Mesaj: 01-13-2012 (13:49)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    01-13-2012

    Suudi Arabistan´da çatışma: 1 ölü

    Suudi Arabistan´da çatışma: 1 ölü
    Suudi Arabistan´da çatışma: 1 ölü

    Suudi Arabistan'ın doğusundaki Şii bölgesinde dün gece göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

    Görgü tanıklarının bildirdiğine göre, olayların meydana geldiği Avamiye bölgesinde, polis araçlarına taş atmalarından sonra güvenlik güçleri göstericiler üzerine ateş açtı.

    Vücuduna çok sayıda mermi isabet eden 22 yaşındaki İssam Muhammed Ebu Abdullah'ın hayatını kaybettiğini belirten aynı kaynaklar, 3 kişinin de güvenlik güçlerinin ateşinde yaralandığını, yaralılar arasında polis kontrolünden kaçmaya çalışan bir sürücünün bulunduğunu bildirdiler.

    Çatışmaların ardından güvenlik güçlerinin Avamiye'ye tüm girişleri kapattığını belirten görgü tanıkları, bu olaylardan önce, aralarında Şuyka, El Kadih ve Sihat'ın bulunduğu başka Şii bölgelerinde de hükümet karşıtı gösterilerin meydana geldiğini kaydettiler.

    Göstericilerin, siyasi mahkumların serbest bırakılması ile siyasi reformlar ve mezhep ayrımcılığının sona ermesini istedikleri bildirildi.




    Suudi Arabistan´da çatışma: 1 ölü Yorumları