FT: Türkiye´nin yerine yeni merkez Mısır   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-12-2012 (17:42)   Son Mesaj: 01-12-2012 (17:42)    Cevap: 0    Gösterim: 415  

    01-12-2012

    FT: Türkiye´nin yerine yeni merkez Mısır

    FT: Türkiye´nin yerine yeni merkez Mısır
    FT: Türkiye´nin yerine yeni merkez Mısır

    Financial Times, Suriye muhalifleri için Türkiye, Lübnan ve Ürdün’ün önde gelen merkezler olmaktan uzaklaştığını, Mısır’ın ise yeni bir merkez olarak ortaya çıktığını savundu.

    Türkiye"nin Suriyeli muhaliflere yönelik tutumu İngiliz basınında yer aldı. Financial Times gazetesi, Suriye muhalifleri için Türkiye, Lübnan ve Ürdün"ün önde gelen merkezler olmaktan uzaklaştığını Mısır"ın ise yeni bir merkez olarak ortaya çıktığını belirterek, Kahire"ye giden küçük bir Suriyeli muhalif grubun lideri Ahmet Ryad Ghanam"ın, "Türkiye"nin Suriye devrimine yardım edeceğine inanmıyorum. Türkiye"nin Suriye Kürtler nedeniyle gündeminde" görüşünü kaydetti.

    Financial Times gazetesinin Suriye"ye verilen destekleri değerlendirdiği haberinde, Kahire"nin Türkiye, Lübnan ve Ürdün"ü geride bırakarak Esat rejimi muhalifleri için yeni bir merkez olarak ortaya çıktığını belirterek, Türkiye"nin Suriyeli muhaliflerin konferanslarına ev sahipliği yaptığını ve Esat rejiminden ve Şam"daki ekonomik ve siyasi baskıdan kaçanları hoş karşıladığını yazdı.

    Gazete, "Ancak Türkiye Arapça konuşulmayan bir ülke ve birçok Suriyeli sığınmacı ülkelerinin gündemi hakkında kuşku duyuyor. Birçok aktivist için Ankara"nın Adalet ve Kalkınma Partisi"nin Suriyeli Müslüman Kardeşlerle ilişkisi çok iyi görünüyor ve Türkiye"nin ordusu Suriyeli muhaliflerin önemli bir unsurunu oluşturan kendi Kürt azınlığına yönelik çok düşman."

    Habere göre, Nisan"da Kahire"ye giden küçük bir Suriyeli muhalif grubun lideri Ahmet Ryad Ghanam, "Türkiye"ye gitmeyi reddettim. Türkiye"nin Suriye devrimine yardım edeceğine inanmıyorum. Türkiye"nin Suriye Kürtler nedeniyle gündeminde. Federalizm isteyeceğimizden korkuyorlar. Onlar için bu tehlikeli. Mısır"ın gündeminde ise böyle bir durum yok" dedi.




    FT: Türkiye´nin yerine yeni merkez Mısır Yorumları