Mısır halkı vazgeçmiyor, sırada ‘Åžehitler Cuması' var   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 08-22-2013 (13:31)   Son Mesaj: 08-22-2013 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 441  

    08-22-2013

    Mısır halkı vazgeçmiyor, sırada ‘Åžehitler Cuması' var

    Mısır halkı vazgeçmiyor, sırada ‘Åžehitler Cuması' var
    Mısır halkı vazgeçmiyor, sırada ‘Åžehitler Cuması' var

    Mısır'da Ulusal Ä°ttifak Hareketi, darbeyi ve katliamları protesto etmek amacıyla tüm Mısırlıları yarınki ‘Åžehitler Cuması' adı altında yapılacak olan yürüyüşe davet etti.

    Mısır'da Ulusal Ä°ttifak Hareketi, darbeyi ve katliamları protesto etmek amacıyla tüm Mısırlıları yarınki ‘Åžehitler Cuması' adı altında yapılacak olan yürüyüşe davet etti. Katliama, tutuklamalara ve darbeye karşı bir olmaya davet edilen halkın, ‘Åžehitler Cuması' adı altına yapılacak olan gösterilerde tekrar katliama uÄŸramasından korkuluyor.

    3 Temmuz'da gerçekleştirilen katliamın ardından Sisi yönetimindeki ordu, barışçıl bir şekilde gösteri yapan halkı dağıtmak ve yıldırmak için baltacılar, keskin nişancılar aracılığıyla inanılmaz katliamlara imza attı.

    5 bin kiÅŸiyi aÅŸkın ölü ve 15 bini aÅŸkın yaralının olduÄŸu katliamları protesto etmek amacıyla geçen hafta darbe karşıtları ‘Gazap Cuması' adı altına Ä°skenderiye, Kahire, Tanta, Ä°smailiye, Dimyat ve birçok yerde gerçekleÅŸtirilen barışçıl gösterilere darbeciler ağır müdahalede bulunmuÅŸ, müdahale sonrası aralarında Ä°hvan üyesi Muhammed Biltaci'nin kızı EsmaÂ* Biltaci'nin de bulunduÄŸu 400'den fazla kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

    Özellikle Kahire'de bulunan Ramses Meydanı'nda büyük bir müdahale gerçekleşmiş, havadan ve yerden gelen mermi yağmurundan kurtulmak isteyen darbe karşıtları meydandaki El-Fetih Camii'ne sığınmıştı. Ancak darbeciler Mısır halkını camide de rahat bırakmamıştı.

    Ordu katliam yetmezmiş gibi başta Müslüman Kardeşler Başkanı Muhammed Bedii olmak üzere tüm İhvan üyelerinin evleri basıldı ve Müslüman Kardeşler tek tek tutuklandı.

    Binlerce kiÅŸinin öldüğü katliamlara raÄŸmen darbe karşıtı Mısırlılar meydanları terk etmemiÅŸ durumda. Rabiatul Adeviye acımasız bir ÅŸekilde boÅŸaltılmış olsaÂ* da halk özgürlük arayışlarına ara vermeden devam ediyor.

    Mısır'daki Ulusal Ä°ttifak Hareketi, yarınki Cuma namazında tüm Mısır halkını darbeye ve katliama karşı bir olmaya çağırdı. ‘Åžehitler Cuması' adı altında gerçekleÅŸecek olan yürüyüşlerde yeni bir katliamın yaÅŸanmasından korkuluyor

    Kaynak: Haber7





    Mısır halkı vazgeçmiyor, sırada ‘Åžehitler Cuması' var Yorumları