Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'dan tehdit!   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 08-08-2013 (13:41)   Son Mesaj: 08-08-2013 (13:41)    Cevap: 0    Gösterim: 360  

    08-08-2013

    Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'dan tehdit!

    Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'dan tehdit!
    Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'dan tehdit!

    Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, ordu tarafından sunulan geçiş yol haritasında kararlı olduklarını belirterek, "Geleceğe kalkan tren hareket etti ve anı kaçıranlar sonuçlarına katlanmalıdır" dedi.

    Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, ordu tarafından sunulan geçiş yol haritasında kararlı olduklarını belirterek, "Geleceğe kalkan tren hareket etti ve anı kaçıranlar sonuçlarına katlanmalıdır" dedi. Mısır televizyonlarından ulusa seslenen Mansur, ülkedeki siyasi krize çözüm getirmek için ortaya konan diplomatik çabaların başarısız olduğunu, "Şiddeti reddetmek ve akan kanı durdurmak için bir fırsat verdik ancak çabalar amaçlarına ulaşamadı" sözleriyle ifade etti.

    Geçici yönetimin yol haritasını uygulamakta kararlı olduğunu dile getiren Mansur, "Anayasa değişikliğini yapacak komitenin seçimlerdeki kriterlerini açıklayarak yol haritasını uygulamaya başladık. Mısır yol haritasını destekleyen tüm çabaları memnuniyetle karşılayacaktır" diye konuştu.

    Mısır ordusu, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi aleyhinde düzenlenen kitlesel eylemler sonrasında 3 Temmuz'da askeri darbeyle görevden almıştı. Ordu, anayasayı askıya alarak Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur'u geçici cumhurbaşkanlığı görevine getirmişti.

    Darbe karşıtları, bu tarihten itibaren demokratik meşruiyeti savunmak ve seçilmiş cumhurbaşkanına görevinin iadesi için ülke çapında yürüyüşler ve oturma eylemlerini sürdürüyor.





    Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'dan tehdit! Yorumları