Tunus'ta kurucu meclisin çalışmaları askıya alındı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 08-07-2013 (13:30)   Son Mesaj: 08-07-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 315  

    08-07-2013

    Tunus'ta kurucu meclisin çalışmaları askıya alındı

    Tunus'ta kurucu meclisin çalışmaları askıya alındı
    Tunus'ta kurucu meclisin çalışmaları askıya alındı

    Tunus Kurucu Meclis Başkanı Mustafa ben Cafer, meclisin çalışmalarını ‘milli uzlaşı çalışmaları başlayana denk askıya aldığını' açıkladı.

    Tunus Kurucu Meclis Başkanı Mustafa ben Cafer, meclisin çalışmalarını ‘milli uzlaşı çalışmaları başlayana denk askıya aldığını' açıkladı. Meclisin, çalışmasına çok rahat devam edebilecek çoğunluğa sahip olduğunu belirten Ben Cafer, işçi sendikası dahil bütün taraflar masaya oturana kadar çalışmaları durdurduklarını söyledi.

    Ben Cafer'in açıklaması, on binlerce hükümet karşıtının meclis önünde gösteri yaptığı sırada geldi. İktidardaki Ennahda partisi üyeleri ise meclis başkanının böyle bir hakkı olmadığını belirtti. Milletvekili Necib Murad, söz konusu adımın 'kabul edilemez bir darbe' olduğunu dile getirdi.

    Tunus'ta, Mısır'daki darbenin ardından cesaret kazanan muhalifler, iki haftadır yaptıkları gösterilerde meclisin feshedilmesini talep ediyor. Muhalefetin, kurucu meclis anayasa taslağı ve yeni seçim yasası çalışmalarını bitirmek üzereyken harekete geçmesi dikkat çekiyor.

    Meclis önündeki göstericilerden Muhammed Tunusi, 'felaket' olarak nitelendirdiği ve Tunusluların kabul edemeyeceği bir yola girdiğini iddia ettiği kurucu meclisin feshedilmesini istediklerini söyledi. Hala Davud adlı kadın da Ennahda hükümetini onaylamadıklarını ve gitmesini talep ettiklerini dile getirdi.



    Kaynak: CİHAN





    Tunus'ta kurucu meclisin çalışmaları askıya alındı Yorumları