'Sisi ve Baradey'e suikast' iddiası   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 08-07-2013 (13:30)   Son Mesaj: 08-07-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 339  

    08-07-2013

    'Sisi ve Baradey'e suikast' iddiası

    'Sisi ve Baradey'e suikast' iddiası
    'Sisi ve Baradey'e suikast' iddiası

    Mısır'da bayramın ilk günü darbenin mimarı General El Sisi ve Muhammed El Baradey'in de aralarında bulunduğu darbeci liderlere suikast planlandığı öne sürüldü.

    Mısır'da bayramın ilk günü darbenin mimarı General El Sisi ve Muhammed El Baradey'in de aralarında bulunduğu darbeci liderlere suikast planlandığı öne sürüldü. Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren darbenin ardından ülkedeki siyasi kriz sürerken, askerî müdahalenin mimarı Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah El Sisi'ye suikast planlandığı iddia edildi.

    Kuveyt'te yayınlanan El Rai gazetesinin haberinde darbenin ardından Mısır ordusuyla çatışmaları şiddetlendiren Sina Yarımadası'ndaki İslamcı örgütlerin kapsamlı bir suikast planı yaptığı öne sürüldü. Buna göre, başta El Sisi olmak üzere darbe yönetiminde rol alan üst düzey isimler hedef alınacaktı.

    Bombalar Libya'dan

    Bu isimler arasında darbe sonrası geçici cumhurbaşkanı olan Adli Mansur'un yardımcısı Muhammed El Baradey ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in de bulunduğu öne sürüldü. Habere göre, bu isimlerin ramazan bayramının ilk günü, araç konvoylarına düzenlenecek el bombalı saldırılarla öldürülmesi planlandı. Bombaların da Libya'dan kaçakçılar aracılığıyla elde edildiği öne sürüldü.

    Senatörlerle görüştü

    Mısır istihbaratı geçen hafta Sina'daki üç hücrenin bu plan üzerinde işbirliği yaptığını ortaya çıkardı. Ardından güvenlik güçleri suikast planında yer aldığı öne sürülen 60 kişinin peşine düştü. Kuveyt gazetesine konuşan yetkililer, bu zanlıların dağlık alanlara çekildiğini söyledi. Zanlılardan 12'sinin Hamas bağlantılı, diğerlerinin ise Selefi olduğu öne sürüldü.

    Öte yandan El Sisi dün Kahire'de temaslarda bulunan ABD'li senatörler John McCain ve Lindsey Graham ile görüştü. Görüşme ile ilgili yapılan resmî açıklamada ayrıntı verilmezken, Mısır'daki siyasi durumla ilgili görüş alışverişi yapıldığı belirtildi.

    Kaynak: TARAF





    'Sisi ve Baradey'e suikast' iddiası Yorumları