Obama ile Müslüman Kardeşler buluşuyor   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 08-06-2013 (13:32)   Son Mesaj: 08-06-2013 (13:32)    Cevap: 0    Gösterim: 316  

    08-06-2013

    Obama ile Müslüman Kardeşler buluşuyor

    Obama ile Müslüman Kardeşler buluşuyor
    Obama ile Müslüman Kardeşler buluşuyor

    Mısır'da darbe sonrası krizin çözümü için Amerika'nın yürüttüğü pazarlıklar devam ediyor.

    Mısır'da darbe sonrası krizin çözümü için Amerika'nın yürüttüğü pazarlıklar devam ediyor. Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns'un Kahire ziyaretinde göz altında bulunan Müslüman Kardeşlerin iki numaralı ismi olan Hayrat Şatır ile yaptığı görüşmeden sonra bu kez Amerika Başkanı Obama'nın da krizin çözümü için direk devreye girdiği iddia edildi.

    Mısır medyası Obama'nın Beyaz Saray'da Müslüman Kardeşler temsilcileriyle biraraya geleceğini duyurdu. Al Masry Al Youm gazetesinin "özel" ibaresi kullanarak verdiği haberde, Amerika Başkanı Obama'nın İhvan yöneticilerini kabul edeceği iddia edildi. Gazete haberine kaynak olarak üst düzey Amerikalı yetkilileri gösterdi. Habere göre Obama bu ay içerisinde Beyaz Saray'da İhvan temsilcileriyle buluşacak, görüşmede Türkiye'den de bir heyet hazır bulunacak.

    Mısır'da darbeci Sisi geri adım attı Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi, Müslüman Kardeşler'den bir temsilcinin de bulunduğu toplantıda İslamcılarla buluştu.

    Mursi'yi serbest bırakma planı masada Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz'da askeri müdahaleyle görevinden uzaklaştırılmasıyla başlayan krizi sona erdirmeye yönelik diplomatik çabalar hız kazandı.

    Kaynak: Haber7





    Obama ile Müslüman Kardeşler buluşuyor Yorumları