Rabia Meydanı'nda ağlatan Kadir Gecesi duası   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 08-05-2013 (13:31)   Son Mesaj: 08-05-2013 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 395  

    08-05-2013

    Rabia Meydanı'nda ağlatan Kadir Gecesi duası

    Rabia Meydanı'nda ağlatan Kadir Gecesi duası
    Rabia Meydanı'nda ağlatan Kadir Gecesi duası

    Dün gece Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda gece namazından sonra yapılan dua namaz kılanları gözyaşlarına boğdu.

    Dün gece Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda gece namazından sonra yapılan dua namaz kılanları gözyaşlarına boğdu. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Abdurrahman KOÇ'un haberi

    Abdulfettah Sisi yönetimindeki ordunun seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirerek başa geçmesi sonucu Mısır'da şiddet derecesini artırmaya devam etti. Başa geçen Sisi'nin ilk icraati sabah namazı kılanlara saldırmak olmuştu. Bu saldırıda 50'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

    Yine Cuma günü Adeviyye Meydanı'nda yürüyüş yapan halkın üzerine baltacı ve polislerle saldıran Sisi, 200 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

    Dün Mısır'da Ramazan ayının son 10 gününde kılınan teheccüd (gece namazı) namazında şehid olan Mısırlılar, Muhammed Mursi ve Mısır halkı için duygusal bir dua yapıldı.

    Ey Merhametlilerin en merhametlisi' sözleriyle başlanan duada, Mübarek Kadir Gecesi sana yöneldik, sen dualarımıza icabet et sözleriyle devam edildi.

    ‘Allah'ım senin düşmanlarının Müslümanlara yaptığı zulmü yanlarına bırakma, sen onları kahret. Onlar sana oyun oynadı. Sen onların oyunlarını başlarına geçir. Ümmete yardım et. Şehitlerimize merhamet et.' diyen imam, devrik lider Muhammed Mursi için ‘Allah'ım sen kulun Muhammed Mursi'ye sekinet ver. Ayaklarını sabit kıl. Sen ona bir çıkış ver. Bizlere ikramda bulun. Onu bize lider kıl' şeklinde dua edildi.





    Kaynak: Haber7





    Rabia Meydanı'nda ağlatan Kadir Gecesi duası Yorumları