Adeviyye'de milyonların büyük yürüyüşü   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 07-30-2013 (13:27)   Son Mesaj: 07-30-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 348  

    07-30-2013

    Adeviyye'de milyonların büyük yürüyüşü

    Adeviyye'de milyonların büyük yürüyüşü
    Adeviyye'de milyonların büyük yürüyüşü

    Mısır'da Rabiatul Adeviyye meydanında milyonlar öğle namazı sonrası 'Darbe Şehitleri' adı altına büyük bir yürüyüş düzenleyecek.

    Mısır'da Rabiatul Adeviyye meydanında milyonlar öğle namazı sonrası 'Darbe Şehitleri' adı altına büyük bir yürüyüş düzenleyecek. Meşruluğu Desteklemek için Ulusal İttifak adlı grubun yaptığı açıklamaya göre darbe karşıtı milyonlarca kişi, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda büyük bir yürüyüş yapacak.

    Abbasi Nur Camii'nden başlayacak olan yürüyüşün 'Darbe Şehitleri' adı altında yapılacağı belirtildi. Mısır'daki darbeyi ve ordunun yaptığı katliamı kınamak için yapılacak olan yürüyüşe milyonlarca kişinin katılması bekleniyor.

    MURSİ BİR VİLLADA TUTULUYOR

    Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, henüz Tora cezaevine nakledilmediği ve Kahire-Süveyş karayoluda orduya ait bir villada tutulduğu iddia edildi. Mısır'da yayın yapan El-Vatan gazetesinin verdiği habere göre ev, güvenlik kameraları ile donatıldı ve Mursi 24 saat takip altında bulunuyor.

    Mursi, koruma altındaki villanın arazisinde serbestçe dolaşma hakkına sahip ancak telefonla konuşması yasak ve bu yönde tüm talepleri reddedildi. Güvenlik amacıyla evdeki tüm pencereler demir kepenkle kapatıldı.

    Gözaltına alındığından bu yana villaya birkaç kes ordu yöneticilerinin geldiği ve her defasında birkaç saat süren konuşmalar gerçekleştiği kaydedildi. Gazeteye konuşan kaynak, başsavcının 15 gün hapis cezası talimatına rağmen Mursi'nin büyük ihtimalle şimdilik villada tutulmaya devam edeceğini söyledi.

    Mursi'ye destek veren 'Meşruluğu Desteklemek için Ulusal İttifak' adlı grup, meşru bir anayasanın oluşturulmaması durumunda Mısır halkının meydanlardan inmeyeceğini açıkladı.

    Müslüman Kardeşler sözcüsü Ahmed Arif, gösterilerin ve oturma eyleminin aksamadan devam edeceğini söylerken, göstericilerin ahlakında herhangi bir kuruma düşmanlık besleme bulunmadığını kaydetti. Arif, asıl sorunun ülkenin askerinin darbe gerçekleştirerek siyasete karışmasıyla başladığını aktardı.

    Öte yandan dün gece devrik lider Muhammed Mursi'ye destek veren göstericiler, Mısır valiliklerinin önünde Rabiatul Adeviyye'de gerçekleştirilen katliamı sembolik tabutlarla protesto yaptı.

    Kaynak: Haber7





    Adeviyye'de milyonların büyük yürüyüşü Yorumları