ABD hava durumunu silaha çevirmenin peşine düştü   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 07-28-2013 (13:41)   Son Mesaj: 07-28-2013 (13:41)    Cevap: 0    Gösterim: 364  

    07-28-2013

    ABD hava durumunu silaha çevirmenin peşine düştü

    ABD hava durumunu silaha çevirmenin peşine düştü
    ABD hava durumunu silaha çevirmenin peşine düştü

    Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) , iklimi kontrol ederek gerektiğinde zorlu hava şartlarını silah olarak kullanmak için ABD Ulusal Akademisi'ne fon oluşturdu.

    Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) , iklimi kontrol ederek gerektiğinde zorlu hava şartlarını silah olarak kullanmak için ABD Ulusal Akademisi'ne fon oluşturdu. Bilim kurgu filmlerinde düşmana iklim değişiklikleri yaratarak saldırma senaryosu gerçek olmak üzere. Amerikan istihbarat servisleri iklimi kontrol etme olasılığına yatırım yaptı. Bu konudaki ilk yatırım Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından ABD Ulusal Akademisi'ne sipariş edildi. Amerikan medyasına sızan ABD'nin saldırı iklim silahı geliştirmek niyetinde olduğu endişelerini uyandırdı.

    Bilim adamları iki yıl içinde, insanın hava durumunu etkileme olanaklarını inceleyecek. Araştırma konusu masum gibi görünse de projenin CIA tarafından finanse edilmesi, aslında Amerikalıların bir iklim silah geliştirmek istediği yönündeki kaygıları artırdı. Rus medyası ise iklim silahının sadece ABD'nin değil pek çok ülkenin gündeminde olduğunu yazdı.

    Pravda'ya konuşan Politik ve Askeri Analiz Enstitüsü müdürü Aleksandr Şaravin, "Önde gelen tüm ülkeler, 50 yıldan fazla bir süre önce iklim silahı geliştirme çabalarına girişti. Kimisi çok kimisi daha az bu yolda ilerleme kaydetti. İklimin etkilendiği olayları biliyoruz. Sorun, iklimi etkimenin mümkün olup olmadığı değil, böyle bir etkinin hangi sonuçlar doğuracağı. Bu alanda en zor olan sonuçları tahmin etmek. Bu nedenle, bu alanda yapılan her şeyi silah olarak adlandırılamaz" dedi.

    Ahmedinejad ve Chavez iddia etmişti!

    ABD'nin askeri operasyonlarda hava şartlarını etkilemesi yeni bir şey değil. Vietnam Savaşı sırasında düzenlenen Popeye/ Ispanak' operasyonunda Amerikan ordusu yağmur sezonunda uçaklardan gümüş iyodür püskürterek, yağmur miktarının üçe katlamıştı. Yağmur süresinin 1.5 saat uzatan yöntemle partizanların silah ve mühimmat aldığı yollar bataklıklara dönüşmüştü. Ancak bu tür operasyonların çok masraflı, etkilerinin ise kısa olduğu ortaya çıktı.

    Buna rağmen Amerikalıların düşmanlarına karşı bir silah olarak iklimi kullanabileceği inancı güçlü. Geçen yılın eylül ayında İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, düşman çabası sonucu ülkede kuraklık yaşandığını açıklamıştı. Venezüella eski lideri Hugo Chaves de 2010'da Çin ve Haiti'deki depremlerden ABD'yi sorumlu tutmuştu.

    Alaska'da üs kurdu

    Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) İklim Programları Merkezi müdürü Aleksey Kokorin, vaktiyle Rusya'da yaşanan aşırı sıcaklıklardan Amerikan HAARP istasyonunun suçlandığını hatırlattı: "Alaska'daki HAARP uzak bağlantı istasyonu mikrodalga fırınına benzetilebilir. 2010 yaz aylarında Moskova'da yaşanan aşırı sıcaklığın bu istasyondan kaynaklanabileceği söylentileri yayılmıştı.

    Prensipte böyle bir istasyon büyük mesafede bile bulutlarda delik açacak güçte. Ancak Moskova'daki sıcaklıklar sırasında böyle bir şey kaydedilmedi. HAARP'ın aldığı bilgilerin çoğu gizli olarak sınıflandırılmış, projenin kendisi ise ABD deniz kuvvetleri ve donanmasının elinde. Ancak istasyon bir zaman önce kapatıldı. Çalışmaları için bütçede gereken para bulunamadı.

    Kaynak: Star





    ABD hava durumunu silaha çevirmenin peşine düştü Yorumları