Kerry, Suriyeli muhaliflerle görüştü   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 07-26-2013 (11:08)   Son Mesaj: 07-26-2013 (11:08)    Cevap: 0    Gösterim: 282  

    07-26-2013

    Kerry, Suriyeli muhaliflerle görüştü

    Kerry, Suriyeli muhaliflerle görüştü
    Kerry, Suriyeli muhaliflerle görüştü

    ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dün Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) heyeti ile New York'ta bir araya geldi.

    ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dün Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) heyeti ile New York'ta bir araya geldi. Kerry ile buluşan heyette SMDK Başkanı Ahmed el-Carba, Burhan Galyun ve Mişel Kilo yer aldı. ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcilik binasında gerçekleşen görüşme basına kapalı olarak yapıldı. Toplantının içeriği hakkında da açıklama yapılmadı.

    Kerry'nin, BM Genel Sekreteri Ban Ki mun ile yaptığı görüşme sonrasında kullandığı, "Suriye'deki sorunun askeri çözümü yok" ifadesinin SMDK heyetinde hayal kırıklılığına yol açtığı iddia edildi. Carba başkanlığındaki SMDK heyeti, BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye'deki gelişmelerle alakalı olarak bilgi verecek.

    Bu arada, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin, SMDK heyeti ile neden Rusya'nın görüşmediği sorusuna, "Bize böyle bir istek gelmedi" diye cevap verdi. Büyükelçi Çurkin, Suriye'de devam eden krizin çözümü için de vakit kaybedilmeden Cenevre 2 konferansının yapılması gerektiğini söyledi.

    Kaynak: CİHAN





    Kerry, Suriyeli muhaliflerle görüştü Yorumları