Barack Obama'nın iftarda okuduÄŸu ayet   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 07-26-2013 (11:07)   Son Mesaj: 07-26-2013 (11:07)    Cevap: 0    Gösterim: 327  

    07-26-2013

    Barack Obama'nın iftarda okuduğu ayet

    Barack Obama'nın iftarda okuduğu ayet
    Barack Obama'nın iftarda okuduğu ayet

    ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da verdiği iftarda yaptığı konuşmada Kur'an-ı Kerim'den şu ayeti okudu.

    ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da verdiği iftarda yaptığı konuşmada Kur'an-ı Kerim'den şu ayeti okudu. Obama, iftarda yaptığı konuşmada, Ramazan ayının, tefekkür zamanı ve kişinin Allah'a bağlılığını dua ve oruçla gösterme fırsatı olduğunu belirterek, Ramazan'da aynı zamanda bu akşam olduğu gibi dostlar ve ailenin sevgi vesaygı çerçevesinde bir araya geldiğini söyledi.

    ZİLZAL SÛRESİ'NDEN AYET OKUDU

    Barack Obama, Ramazan'da bireylerin birbirlerine, komÅŸularına ve ihtiyaç sahiplerine yardım etme yükümlülüklerini yenilediklerini ifade ederek, Kuran'danÂ* Zilzal sûresinden alıntı yaptı.Â* "Her kim zerre kadar hayır iÅŸlemiÅŸse onu görecektir" ayetini okudu.

    MÃœSLÃœMAN AMERÄ°KALILAR'A YARDIMCI OLUYORUZ

    Beyaz Saray'ın çeşitli inançların kutsal günlerini kutlama geleneğine değinen Obama, İslam'ın tarih boyunca ABD'ninkimliğine katkıda bulunduğunu, Müslüman Amerikalılar'ın ülkelerini inşaetmelerine yardım ettiğini, her gün de düşünce, çalışma ve iş yapmabiçimlerinin şekillenmesine yardımcı olduklarını ifade etti.

    İftara, bazı Kongre üyelerinin yanı sıra aralarında Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın da bulunduğu çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı.





    Barack Obama'nın iftarda okuduğu ayet Yorumları