Mısır halkının 'Git artık Ya Sisi' feryadı   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 07-20-2013 (13:38)   Son Mesaj: 07-20-2013 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 304  

    07-20-2013

    Mısır halkının 'Git artık Ya Sisi' feryadı

    Mısır halkının 'Git artık Ya Sisi' feryadı
    Mısır halkının 'Git artık Ya Sisi' feryadı

    Mısır bu Cuma günü de milyonların gösterisine sahne oldu. Yüzbinlerce darbe karşıtı sokaklara döküldü. Mısır halkı askeri yönetime 'Git artık Ya Sisi' diyerek feryat etti. Kahire'deki gösterileri Kanal 7 Dış Haberler Müdürü Taha Dağlı ile kameraman Salih Kıvırcık takip etti.

    Mısır bu Cuma günü de milyonların gösterisine sahne oldu. Yüzbinlerce darbe karşıtı sokaklara döküldü. Mısır halkı askeri yönetime 'Git artık Ya Sisi' diyerek feryat etti. Kahire'deki gösterileri Kanal 7 Dış Haberler Müdürü Taha Dağlı ile kameraman Salih Kıvırcık takip etti. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Taha Dağlı-Salih kıvırcık'ın haberi

    Mısırlılar, Darbe sonrası üçüncü Cuma günü yine milyonluk gösterilerle başkaldırdı... Cuma namazı meydanlarda kılındı. Rabiatül Adeviye, Nahda ve diğer meydanlar hınca hınç doldu...

    Sadece Kahire deÄŸil, Mısır'ın tüm kentleri ayaktaydı... AriÅŸ, Ä°skenderiye, Ä°smailiye, SüveyÅŸ ve Sina'da yüzbinler toplandı...Â* Namazın ardından gösteriler baÅŸladı.

    Darbeyi yapan Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi başta olmak üzere Darbecilerin atadıgı hükümet, protesto edildi.

    Meydanlarda kılınan Cuma namazı sonrası yüzbinlerce kişi, caddelerde yürüyüşe geçmek istedi... Ancak polis ve asker buna izin vermedi.

    Kahire'nin merkezindeki Başbakanlık binası ve diğer resmi binalar askerler tarafından kuşatıldı, yollar kapatıldı.

    YOLLAR KAPALI OLDUĞU İÇİN AÇIK OLAN CADDELERDE YÜRÜYORLAR...

    Talepler çok netti. Milyonluk gösterilerde Gözaltındaki CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılıp, görevine dönmesini istendi... Â*Mısırlılar, darbeye 'hayır' yazılı pankartlar taşıdı...

    7'den 70'e herkes sokaklardaydı... Engelli kadınlar tekerlekli sandalyeleriyle yürüyüşlere katıldı... Sadece Müslüman Kardeşler yanlıları değil diğer gruplar da gösterilerdeydi.

    Meydanlardaki Mısırlıların hepsinin ortak yanı, darbe karşıtı olmalarıydı...

    Darbecilerin atadığı Cumhurbaşkanı Muhammed Adli Mansur, Darbeye hayır diyen milyonlarca Mısırlının karşısına çıktı, ulusa sesleniş konuşması yaptı...Seçimle değil atamayla Cumhurbaşkanı olan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı, "darbe değil devrim yaptık" dedi.

    Adli Mansur 3 haftadır gösterilerine devam eden milyonlarca darbe karşıtını uyardı, devrimi sonuna kadar koruyacağız, bu tarihi hareketin geriye döndürülemesine izin vermeyeceğiz" dedi.

    Kaynak: Haber7





    Mısır halkının 'Git artık Ya Sisi' feryadı Yorumları