İsrail Washington büyükelçiliğinde iftar yemeği verdi   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 07-18-2013 (13:29)   Son Mesaj: 07-18-2013 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 309  

    07-18-2013

    İsrail Washington büyükelçiliğinde iftar yemeği verdi

    İsrail Washington büyükelçiliğinde iftar yemeği verdi
    İsrail Washington büyükelçiliğinde iftar yemeği verdi

    İsrail'in Washington Büyükelçiliği bu yıl 3. iftar yemeğini verdi. Büyükelçi Micahel Oren'in ev sahipliği yaptığı iftara bazı ülkelerin büyükelçileri ve Washington'daki Müslüman toplum temsilcileri katıldı.

    İsrail'in Washington Büyükelçiliği bu yıl 3. iftar yemeğini verdi. Büyükelçi Micahel Oren'in ev sahipliği yaptığı iftara bazı ülkelerin büyükelçileri ve Washington'daki Müslüman toplum temsilcileri katıldı. Davet büyükelçilik rezidansında gerçekleşti. Yemekten önce kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Oren, İsrail'de azınsanmayacak oranda Müslüman nüfus olduğunu ifade ederek, iki topluluk arasındaki tarihi dostluk ilişkisine dikkat çekti.

    İftar vaktinin girmesiyle Müslüman davetliler namaz kılmaları için tahsis edilen odada akşam namazlarını eda etti. Yemek servisi Müslüman davetlilerin namazlarını bitirdikten sonra başladı.

    İftar yemeği sonrası Cihan Haber Ajansı'na konuşan Büyükelçi Oren, Museviler ile Müslümanların geleneksel olarak yakın ilişkilere sahip olduğunu dile getirdi. İsrail nüfusunun yüzde 20'sinin müslüman olduğuna işaret eden Oren, ''Washington'da bazı büyükelçilikler ülkelerinde müslüman nüfus yüzde 7 veya 8 oranında olmasına rağmen iftar programı düzenliyorlar. Bu yüzden İsrail büyükelçiliği olarak iftar yemeği vermemiz doğal karşılanmalı. Bu müslüman nüfusumuza, müslüman vatandaşlarımıza minnettarlığımızın bir ifadesidir.'' şeklinde konuştu.

    Politik konularda farklı görüşlere sahip olunsa da çok eski tarihlere dayanan dostluk ilişkisinin unutulmaması gerektiğini hatırlatan Oren, ''Türkiye bunun en güzel örneği. Türkiye ile 500 yıllık bir dostluk ilişkimiz var. Ben de bir çok defa Türkiye'de bulundum.? ifadelerini kullandı.

    ?BİZİ BİR ARAYA GETİRECEK DEĞERLERDE BULUŞMALIYIZ?

    ABD Kongresi'nin ilk Müslüman Meclis Üyesi Keith Ellison ise İsrail büyükelçiliği tarafından düzenlenen iftar
    programının çok değerli olduğunu söyledi. İsrail'deki Müslüman nüfusun yüzdek 20 civarında olduğunu bildiren Ellison, ''Bizi bir araya getirecek değerler var. Biz değerlerde buluşmalıyız. Bu tür etkinlikleri problemleri çözmede bir fırsat olarak görüyorum. Ben buna inanıyorum'' sözlerini sarfetti.

    Kaynak: CİHAN





    İsrail Washington büyükelçiliğinde iftar yemeği verdi Yorumları