Mısır helikopteri Gazze'ye girdi   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 07-13-2013 (13:34)   Son Mesaj: 07-13-2013 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 343  

    07-13-2013

    Mısır helikopteri Gazze'ye girdi

    Mısır helikopteri Gazze'ye girdi
    Mısır helikopteri Gazze'ye girdi

    Mısır ordusuna ait helikopterin Gazze semalarında alçak uçuş yapması bölge halkını tedirgin etti.

    Mısır ordusuna ait helikopterin Gazze semalarında alçak uçuş yapması bölge halkını tedirgin etti. Bugün Gazze'nin güneyinde Mısır sınırına yakın bölgelerde yer alan Han Yunus ve Rafah kasabalarının üstünde Mısır askeri cuntasına ait bir askerî helikopterin alçak uçuş yapması dikkat çekti. Daha önce işgal yönetimine ait helikopterlerin ve uçakların sıkça görüldüğü bölgede şimdi Mısır'da askerî darbe yapan cuntaya ait bir helikopterin keşif uçuşu yapmasının tünellerle ilgili keşif çalışmaları yürütme amacına yönelik olduğu tahmin ediliyor.

    Safa Haber Ajansı'nın bölgeden olaya bizzat şahit olanlara dayanarak verdiği habere göre Mısır helikopteri ahalinin sahura kalkmaya başladığı bir vakitte sınırdan içeri girerek yaklaşık bir saat süreyle bölgenin hava sahasında ve alçak uçuş yaparak dolaştı. Sonra yine Mısır hava sahasına doğru geri döndü.

    Olaya şahit olanlar Mısır helikopterinin böyle bir vakitte bu bölgede keşif uçuşu yapmasının ilk kez görülen bir olay olduğunu ve bilhassa, Gazze'ye zorunlu ihtiyaç maddelerinin sokulmasında kullanılan tünellerin girişlerinin bulunduğu bölge üzerinde dolaşmasının dikkat çektiğini dile getirdiler. Olaya şahit olanların tespit ve kanaatleri Mısır helikopterinin dolaşmasının bölgedeki tünellerin yerlerini ve giriş noktalarını tespit amacına yönelik olduğunu gösteriyor.

    Askerî cuntanın Mısır'da kontrolü ele geçirmesinden sonra yaptığı ilk işlerden biri Gazze'ye zorunlu ihtiyaç maddelerinin sokulmasında kullanılan tünellerin yerlerinin tespit edilmesi ve tespit edilenlerin derhal kapatılması oldu. Cuntanın bu konudaki gayreti kendisine tünelleri kapatma karşılığında birtakım dış yardımlar vaadedilmiş olabileceği ihtimalini akla getiriyor.

    FİEM





    Mısır helikopteri Gazze'ye girdi Yorumları