Filistin'den Refah Kapısı için ÅŸok uyarı   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 07-07-2013 (13:31)   Son Mesaj: 07-07-2013 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 326  

    07-07-2013

    Filistin'den Refah Kapısı için şok uyarı

    Filistin'den Refah Kapısı için şok uyarı
    Filistin'den Refah Kapısı için şok uyarı

    İsrail'in Gazze ambargosu nedeniyle dışarıya açılan tek kapı olan Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması, ambargo altındaki Filistinlilere sıkıntılı anlar yaşatıyor. Filistinlilerden Refah kapısının açılmasıyla ilgili uyarı geldi.

    Ä°srail'in Gazze ambargosu nedeniyle dışarıya açılan tek kapı olan Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması, ambargo altındaki Filistinlilere sıkıntılı anlar yaÅŸatıyor. Filistinlilerden Refah kapısının açılmasıyla ilgili uyarı geldi. Â*Tedavi için Gazze'den çıkması gereken Filistinliler, Refah'ta sınır kapısının açılmasını bekliyor.

    Gazze'deki Filistin Hükümeti İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İslam Şehvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulması halinde insani krizin yaşanacağını belirtti.

    Şehvan, Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın Mısır yönetimi tarafından kapalı tutulması nedeniyle iki tarafta da sınırdan geçmek için bekleyenlerin olduğunu ifade etti.

    Sözcü Şehvan, "Mısır tarafı, sınır kapısının güvenlik nedeniyle kapalı tutulduğunu, kapatılması hususunda resmi bir karar olmadığını söyledi. Görüşmeler devam ediyor ama kapının açılması için resmi makamlardan bir söz alamadık" dedi.

    Şehvan, "Gazze'de günde 850 kişi Refah Sınır Kapısı'nı kullanmak zorunda. Kapının kapalı kalmaya devam etmesi insani krize yol açabilir. Mısır'dan Gazze'ye geçmek isteyen 3 binden fazla kişi sınırda bekliyor. Gazze'den Mısır'a geçmek için bekleyen 2 bin 500 kişi var" diye konuştu.

    Refah'ın açılmasını bekliyorlar

    Bu arada sınır kapısınının kapatılmasıyla mağdur olan Filistinlilerden Mahmud el-Aşi, kanser olduğunu ve tedavi için Mısır'da bir hastaneye gitmesi gerektiğini, sınır kapısının kapalı olması sebebiyle yolculuğunu iptal etmek zorunda kaldığını belirtti.

    Aşi, "Kapının uzun süre kapalı kalmasından korkuyorum. Hasta olmam sebebiyle bu durum hayatımı tehlikeye sokar. Gazze'deki hastanelerde tedavim için gerekli ilaçlar yok. En kısa zamanda ilaçlarımı almam gerek" diye konuştu.

    Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Refah Sınır Kapısı dün kapatılmıştı. Refah Sınır Kapısı, İsrail'in uyguladığı ambargo nedeniyle 1,8 milyon nüfuslu Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı olma özelliğini taşıyor.

    Â*

    Kaynak: AA





    Filistin'den Refah Kapısı için şok uyarı Yorumları